15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jord for ginseng – vi forbereder senger for å dyrke en plante i hagen, med tanke på dens krav

jord for ginseng

Hvis du tenker på å dyrke en sunn ginsengrot hjemme, vær forberedt på mulige vanskeligheter. Denne planten vokser ikke i vanlig jord – jorda for ginseng må være spesiell. Hvis du planter den i grønnsakshagen din eller til og med i hagen akkurat som andre hageplanter, vil den mislykkes. Ginseng trenger forhold som er så nært som mulig for det naturlige vekstmiljøet.

Så for at frøene eller røttene skal slå rot og videreutvikle seg aktivt, trenger de:

  • skyggelagt område i hagen;
  • tilstedeværelsen av drenering i hagen;
  • veldig lett, pustende, jord.

Velge et sted for ginseng i hagen

Før du fortsetter med forberedelsen av jorda, er det nødvendig å velge riktig sted for dyrking av en medisinsk plante. Det skal være et lyst sted, men med en slik tilstand at solen bare ville se der et par timer om dagen. For ginseng er det nok å ha opptil 25% av lyset. Samtidig er en dyp skygge ikke egnet for ham – der vil buskene vokse svakt.

Hvis det ikke er delvis skygge i hagen, må du lage den kunstig og skygge plantene.

Hvordan tømmes

En annen viktig nyanse er tilstedeværelsen av et godt dreneringslag i form av en pute. For å gjøre dette er det bedre å fjerne et jordlag med en tykkelse på minst 20 cm og jevne overflaten, og deretter fylle opp dreneringen. De kan være småstein, ekspandert leire, grov sand. Tykkelse på dreneringslaget – opptil 7 cm.

Du må ordne sengene i retning fra øst til vest. Det er bedre å fylle opp jorda og danne en litt skrå overflate. Så etter regnet vil ikke vannet stagnere og forsvinne raskere.

Jord for ginseng

Nå kan du begynne å forberede jorda for å plante ginseng. Først er det nødvendig å helle et tynt lag vanlig hagejord som ikke er mer enn 2 cm tykt på dreneringen. Legg deretter ut et godt lag taigajord opp til 15 cm tykt – dette er den mest optimale jordsammensetningen. I et skyggefullt hjørne, på det “innfødte” landet, vil ginseng føles godt og vokse helbredende røtter godt.

Hvis det ikke er noen taiga i nærheten, og det ikke er noe sted å ta slikt land, kan du tilberede minst litt lignende jord hjemme ved å blande:

  • 2 lapper av løs jord;
  • 1 andel humus;
  • 0,5 andel grov sand og trestøv.

For hver bøtte med et slikt underlag, bør ytterligere 2 ss tilsettes. l. aske.

Ved å velge riktig sted for sengene, og gi dem luftig jord for ginseng, kan du få en god høst av medisinske røtter..

Video om å klargjøre en seng for dyrking av ginseng

Previous Post
Om fordelene og farene ved jordskokksknoller for menneskekroppen
Next Post
Gooseberry Date își va găsi un loc vrednic la cabana de vară