15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stedet for såing av sitronmelisse er et viktig aspekt når du dyrker en avling

sted å så sitronmelisse Svært ofte kan sitronmynte ta mye ledig plass i en hage hjemme, spesielt når den vokser. Derfor er det viktig for gartnere å velge riktig sted for såing av sitronmelisse for å få en utmerket høst og ikke skade å dyrke avlinger i nærheten. For at urten skal føle seg komfortabel, er det nødvendig å gi den anstendige vekstforhold. Det er nødvendig å ta vare på riktig belysning, så vel som jordens gode sammensetning..

Den rike duften av fantastisk krydder er bare mulig på grunn av overflod av sollys og varmt vær..

Hvordan velge et passende plantested for sitronmelisse

Det skal forstås at frøene til denne krydret urten er veldig små. De trenger nok sollys til å spire. Av denne grunn er det mest solrike området valgt i hagen eller i hagen, hvor dagslyset varer fra 8 timer.

Plasser kulturen på sørsiden for å beskytte den mot sterk øst- og nordavind. Blant annet er det nødvendig å velge fruktbar jord for det. I denne forbindelse kan stedet å så sitronmelisse være:

  • leir;
  • underlag med vann- og luftgjennomtrengelig struktur;
  • løs sandholdig lerjord med et godt dreneringslag (ødelagt murstein eller pukk);
  • leirjord blandet med elvesand.

Før du planter, må du kontrollere jordens reaksjon på surhet. Den skal være enten nøytral eller litt sur. Den første luken utføres om høsten. De pløyer jorda, fjerner ugress og påfører kompleks mineralgjødsel. Så om våren, når jorda varmes opp, rengjøres stedet igjen..

Selv om sitronmelisse er en vinterherdig plante, lider unge busker ofte av frost. Av denne grunn er den plantet på et varmt sted, beskyttet mot trekk..

Planter sitronmelisse i åpen bakke

Små sitronfrø vil spire mye raskere hvis de blir sådd i slutten av mai. Jorden skal være godt løsnet og fuktet. Det anbefales imidlertid ikke å utdype plantematerialet for dypt. Ellers dør de. Derfor er den optimale innstøpningsdybden 10-15 mm. Hvis gartneren planlegger å så sitronmelisse i rader, la det være opptil 50 cm mellom dem. Buskene plasseres i trinn på 40 cm.

Et annet fantastisk sted for såing av sitronmelisse er bildekk. De kan fylles med næringsrik jord. Plasser dem noen få meter fra hverandre for å skape en aura av fantastiske dufter. Denne plantingsplanleggingen gir gode resultater..

Previous Post
Om fordelene og farene ved jordskokksknoller for menneskekroppen
Next Post
Gooseberry Date își va găsi un loc vrednic la cabana de vară