15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kosmeya blomster – de beste plantene for en nybegynner blomsterhandler

blomster kosmeya Mange kaller blomstene av kosmeya blomster fra “bestemors hage”. Enkle kamille-lignende knopper har virkelig vokst i storheten i vårt hjemland lenge. Faktisk er denne kulturen overhodet ikke vår, innfødte, men kom fra det fjerne Mexico. Den upretensiøse naturen hjalp kosmos med å bosette seg trygt i et fremmed land. Hva er disse blomstene bemerkelsesverdige for, og hvordan dyrker du dem i blomsterbedet ditt??

Plantens botaniske egenskaper

Kosmeya er en busk med mange skudd. Det er et stort antall åpent fjærete løvverk på dem. På avstand ser det ut som kamilleblader. Blomstene selv har også sin form, men kronbladene i kosmos er brede. I tillegg er tipsene deres takkete, og deprimerte striper er synlige langs kronbladet..

Blomster dannes vanligvis individuelt på en, tynn og høy, peduncle. Men noen varianter samler flere knopper i en scutellum..

I naturen er det kjent rundt 25 kosmearter, som varierer i høyden på busken og formen på blomsterstandene.. Som hagekultur finnes oftest to varianter:

  1. Svovelgult. En høy busk opp til 1,5 m høy med pubescent tynne skudd. Bladene er kuttet i tre fliker, som er spiss på spissene. Knoppene er mellomstore, opptil maks 6 cm i diameter. Malt oransje eller gylden gul.
  2. Dobbelt fjærete eller dobbeltfjærete. Også en kraftig busk med tette opprettede grener. Løvverket er frodig, fjæraktig, delt i to fliker. Blomstringen er stor, opptil 10 cm i diameter. Fargen domineres av hvite, rosa og røde farger og deres nyanser.

De fleste varianter av kosmosblomsten er ettårige, selv om stauder også har blitt avlet av oppdrettere. Årlige arter formerer seg imidlertid godt ved selvsåing. Frøene har høy spiringskapasitet. En gang i jorden om høsten, om våren spirer de sammen, så det blir ingen problemer med planting.

Kosmeya -blomst: fordeler og egenskaper ved å vokse

Frodige åpent busker med lyse farger er slett ikke krevende å ta vare på. Kanskje er det få slike planter som kan konkurrere med cosmeia når det gjelder innfall.. Denne blomsten er absolutt positiv fra alle sider, nemlig:

  • blomstrer i noe lys (både i solen og i skyggen);
  • vokser godt i hvilken som helst jord;
  • minimal omsorg;
  • krever ikke forvoksende frøplanter;
  • lang blomstring, opp til frost.

Cosmeya blomster reagerer takknemlig på omsorg. Ved å kontrollere fuktigheten, og om nødvendig fôre buskene, kan du oppnå mer frodig og langvarig blomstring..

Video om voksende kosmos i hagen

Previous Post
Om fordelene og farene ved jordskokksknoller for menneskekroppen
Next Post
Gooseberry Date își va găsi un loc vrednic la cabana de vară