15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Viburnum -forplantning ved lagdeling: en enkel måte å lykkes på

reproduksjon av viburnum ved lagdeling Når en plante er velsmakende og enda mer nyttig, vil du selvfølgelig ha flere titalls kopier i hagen. Derfor er forplantning av viburnum ved lagdeling en enkel og ikke møysommelig måte for et slikt tilfelle. Det er fortsatt viktig å kjenne til noen av finessene i prosessen. I andre tilfeller er busken ganske enkelt delt inn i flere deler, og etterlater tre knopper på hver av dem..

Også i juli / juni blir 10 cm grønne stiklinger (med 3 noder) kuttet og rotfestet. Løvverket fjernes fra stilkene, og deretter senkes de 2 cm i et underlag av torv og sand. Deretter lager de et lite drivhus, og neste vår plantes de i jorda..

Viburnum forplantning ved lagdeling – alle finesser i arbeidet

Det virker for mange at denne fremgangsmåten er ganske enkel. Du trenger bare å ta grenen bort fra moderbusken og grave den inn. Likevel, for å få en sunn frøplante, og i fremtiden en produktiv plante, utføres prosessen med noen forbehold:

 1. En ung og skikkelig voksende skyte er valgt. Den skal være så elastisk som mulig, ikke for stiv.
 2. Beskjæring er utført. To knopper er igjen fra bifurkasjonspunktet. Alle andre prosesser på stammen fjernes.
 3. De løsner bakken nær busken. En liten fordypning dannes ved 20 cm.
 4. Trykk grenen til bunnen av hullet. Fest det med en binders / sløyfe, som kan lages av en sveiseelektrode. Det anbefales å bryte grenen ved kontaktpunktet med jorda..
 5. Lukk opp med våt jord.
 6. De la undertrykkelse på brystet. Plastplaten installeres nær stammen, men slik at den ikke riper. En stein er plassert på toppen.
 7. Etter en uke, vannet rikelig.

Viburnum forplantning utføres ved lagdeling tidlig på våren, etter at trusselen om vårfrost har gått. I noen regioner faller den uvanlige plantingsdatoen på maiferien eller midten av april..

Neste vår graves frøplanten opp. På høsten, når nye skudd dukker opp, blir den rotfestede spiren skilt fra moderbusken..

Lat lag

Kalina er upretensiøs i både omsorg og reproduksjon. Den tilpasser seg perfekt til nye forhold og slår raskt rot på sod-podzolic jord. Derfor bruker noen erfarne gartnere “lat” lagdeling for forplantning. Først av alt, de:

 • velg en ekstrem ung gren;
 • kutt av toppen, og la det være 2-3 cm over nyrene;
 • stikk skuddet i bakken med et kutt;
 • fikse det med et objekt.

Etter 12 måneder klekkes nye grener fra en så uvanlig spiring, og det dannes også røtter på den. Den resulterende frøplanten kuttes fra moderkulturen. Deretter graver de opp et ungt eksemplar med en jordklump og sender det til en beholder. Dryss røttene med jord slik at de ikke forvitrer. Så snart det blir varmere, blir spiren transplantert til et godt opplyst område. Noen plasserer den noen få meter fra frukttrær..

Det må huskes på at reproduksjon av viburnum ved lagdeling i henhold til et slikt system ikke vil gi lynraske resultater. I lang tid vil frøplanten sitte i bakken til den er tilstrekkelig sterk. Likevel, ved å plante flere av disse utstillingene, kan du få en rik høst på 5 år..

Previous Post
Om fordelene og farene ved jordskokksknoller for menneskekroppen
Next Post
Gooseberry Date își va găsi un loc vrednic la cabana de vară