15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Innendørs oxalis: grunnleggende regler for omsorg

rommet oxalis Tidligere kunne sur kirsebær bare finnes i naturen, men nylig flytter flere og flere slike planter til hjemmene våre. Innendørs oxalis er intet unntak – en kompakt busk med uvanlige lyse blader. På grunn av sin upretensiøse natur, tilpasset den seg enkelt og raskt til romforholdene. Hvis du gir syren det nødvendige mikroklimaet og passer godt på det, blir det nesten ikke engang sykt. Hvordan vokse en fantastisk busk på vinduskarmen din og hva han elsker?

I den vitenskapelige litteraturen er kulturen kjent som oxalis. Og det kalles surt for bladets karakteristiske smak. De inneholder oksalsyre, og noen bruker dem til og med til mat..

Krav til betingelsene for forvaring

Rommet oxalis er en varmeglad jente, men hun foretrekker måtehold i alt. Fra vår til sensommer bør den stå på et varmt, men ikke varmt sted. Fra varmen begynner bladene å tørke, og busken mister sin dekorative effekt.

Hvis det likevel skjedde at løvet til oxalis begynte å falme, ikke fortvil. Å kaste ut busken trenger heller ikke å skynde seg – oxalis vokser nye blader godt etter beskjæring av gamle.

Belysning er også viktig for et kompakt anlegg. Den foretrekker sterkt, men diffust lys. Men direkte stråler er farlige for syre. Av denne grunn bør de sørlige og nordlige vinduene forlates til fordel for den østlige eller vestlige.

Innendørs oxalis: hvordan ta vare på en plante

Omsorg for sur syre krever ikke spesielle ferdigheter og mye tid. For at busken aktivt skal vokse og glede seg over delikate hvite blomster, trenger du:

  1. Vann som det øverste laget av jorden tørker ut.
  2. Spray løvet med jevne mellomrom.
  3. I vekstsesongen må du mate en gang i måneden med en svak løsning av mineralgjødsel.
  4. Riv av bleknet blomsterstand og tørre blader.

Innendørs oxalis vokser raskt og fyller snart hele potten. En tett busk blomstrer verre, så den må tynnes ut.

Dette kan gjøres ved å dele det sure i biter og plante dem. Hvis det ikke er behov for nye prøver og ikke har noe imot det, kan du ganske enkelt trekke ut de ekstra stilkene fra potten..

Funksjoner av omsorg i hvileperioden

Romsyren har en sovende periode. Det uttrykkes ikke klart, det vil si at planten ikke feller løvverk, men foretrekker å vintere i kulden. Sannsynligvis skyldes dette det naturlige oppvekstmiljøet, fordi lufttemperaturen der synker også om høsten..

I begynnelsen av vinteren slutter busken på vinduskarmen ganske enkelt å vokse, og noen av bladene henger. Fram til våren må du hvile ham i et kjølig rom med en lufttemperatur på ikke mer enn 15 ° C varme. Hvis en massiv visning av løvverk har begynt, trenger du bare å kutte den av. Det er nødvendig å vanne syreliljen på dette tidspunktet veldig nøye og sjelden, bare for å opprettholde minimum fuktighet i jordkomaen. Tilbake til lys og varme, blir potten avslørt med vårens ankomst.

Room sour care video

Previous Post
Om fordelene og farene ved jordskokksknoller for menneskekroppen
Next Post
Gooseberry Date își va găsi un loc vrednic la cabana de vară