15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Det fine med beskjæring av blåbær: å holde sekatørene riktig

beskjæring av blåbær Når du kjenner de grunnleggende finessene ved beskjæring av blåbær, vil gartneren kunne få en enestående høst, samt en fantastisk økning. Av denne grunn er prosedyren av største betydning. Når det varme været varer i en uke, og trusselen om frost hører fortiden til, bør bonden ta vare på plantasjene sine..

Du må ha tid til å kutte buskene før begynnelsen av vekstsesongen. Når temperaturen stiger, begynner plantene å flyte intensivt. Som et resultat åpnes knoppene veldig raskt..

Tenk på alle vanskelighetene ved beskjæring av blåbær

Hovedprinsippet for prosessen er å tynne ut den tykkeste delen av bushen – den sentrale sonen. Dette skaper rom for ventilasjon mellom grenene. Da vil ikke patogene mikroorganismer i form av sporer og bakterier kunne bosette seg der..

Nøkkelen til beskjæring av blåbær er å velge riktig beskjæringssaks. Hvis du kutter av en gren med stumpe kniver, vil de gjøre hull. Gjennom dem trenger alle typer virus innover, noe som betyr sykdommer. Etter å ha valgt verktøy, erfarne gartnere:

  • bestemme 3-4 sterke skudd, som ikke er mer enn ett år gamle (siden barken ennå ikke har hatt tid til å stivne, har den en rødlig fargetone med grønne årer);
  • forkorte toppene med en tredjedel av lengden slik at andreordens knopper begynner å knyte seg;
  • resten av stilkene skannes og de svakeste av dem fjernes, og prøver å komme så nær rhizomet som mulig;
  • frosne grener kuttes av 2-3 cm under det berørte området (brun og rynket struktur), men hvis treet har en lys kjerne i seksjonen, blir det igjen;
  • skjær også av små skudd, fordi fruktene bare dannes på mellomstore skudd.

I dette tilfellet bør du ikke synes synd på grenene som sprer seg langs bakken og parallelle løp eller formasjonene som vokser inne i bushen. Tross alt er beskjæring av høy kvalitet nøkkelen til utmerket plantehelse og dannelse av store bær. Dessuten tolererer og elsker til og med slike prosedyrer perfekt..

På venstre skudd fjernes nødvendigvis vekstene, som ligger i den nedre delen av busken i en avstand på 30 cm fra rotkragen.

Samtidig trenger du ikke se på antall fruktknopper, fordi en så stor eggstokk vil gi opptil 8 bær. Selvfølgelig vil høsten ikke være så rikelig, men den vil glede deg over store frukter. I tillegg anbefaler eksperter å slette 5 år gamle kopier. Hvordan definere dem? Hvis stammen er mer enn 2 cm tykk, fjern den. Ved å observere disse vanskelighetene med beskjæring av blåbær, vil gartneren gi et uvurderlig bidrag til hans fantastiske hacienda..

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor