15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lobular philodendron – grønn vintreet i ditt hjem

lobed philodendron Philodendrons er en flott mulighet til å plante grønt og gjøre det til en ekte tropisk jungel. Spesielt hvis du vokser en variant som kalles lobular philodendron. Han er en levende representant for lianalignende planter og ligner mest av alt på den naturlige kulturen. I naturen vokser disse lange slangetrankene under trær og klatrer høyt på jakt etter lys. Selv om det er buskete blomsterformer. Imidlertid føler de fleste av artene, inkludert den som er nevnt ovenfor, seg godt i leilighetsforhold. I dag foreslår vi å bli kjent med en av disse plantene – den flikede filodendronen. Hvordan ser denne vintreet ut og hva er dens egenskaper?

Beskrivelse av sorten

Den lobulære philodendron vokser i form av en ganske lang liana. I en voksen plante kan lengden på vippene overstige 2 m. Blomstens stilk er ganske tykk og veldig fleksibel. Den vever godt langs støtten, som må installeres. Langs hele skuddet er store læraktige blader i en vakker smaragdfarge. Det er sant at de først er lysegrønne, men gradvis mørkere. Bladene festes med lange petioles. Størrelsen på løvet er ikke mindre imponerende enn blomstens totale størrelse. Lengden på en voksen, ferdig formet tallerken kan være omtrent 40 cm.

Det karakteristiske trekket ved arten som ga den navnet, er bladformen. De er eggformede og dissekert: først i 3 segmenter, og med alderen blir de 5 eller flere. I dette tilfellet faller størrelsene på aksjene ikke sammen og kan være forskjellige i område.

Lobular philodendron: hvordan ta vare på et vintre?

Til tross for anstendig størrelse er plantens rotsystem dårlig utviklet. I denne forbindelse må moderasjon observeres når du bryr deg om ham. Overdreven omsorg, spesielt når det gjelder vanning, kan drepe en filodendron..

Vintreet bør bare vannes etter at jorda i potten på toppen tørker opp. Med et kjølig vinterinnhold, bør vanning være mer sjelden..

Som alle lianer trenger den flikede filodendronen støtte. Det beste alternativet er å kjøpe spesielle strukturer. De er laget av et plastrør med hull eller mesh og fylt med sphagnum. En slik støtte kan vannes, og den vil tjene som en ekstra fuktighetskilde for skuddene..

Jorden spiller også en viktig rolle – den må “puste”. Underlaget er enkelt å lage hjemme ved å kjøpe og blande:

  • 2 deler bark, torv og løvjord;
  • legge til dem 1 del grov sand.

Når det gjelder temperaturen, bør grenseverdiene for lianer ikke avvike fra 15-26 grader Celsius. Det er bedre å ikke ta potten ute om sommeren – filodendronen er veldig følsom for trekk. Resten av planten er ganske upretensiøs. Så kjøp, plant og dyrk lobular philodendron for din fornøyelse.

Lobular Philodendron transplantasjon video

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor