15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gardenia innfall – det er en løsning

gardenia innfall Den jasminlignende kulturen er etterspurt på grunn av dens dekorative egenskaper, så vel som den berusende duften. Likevel driver gardenias luner mange til galskap. Det kan være vanskelig å glede denne skjønnheten. Hvis du kjenner noen av egenskapene til planten, kan du ganske få en unik blomstring i ytelsen hennes..

Innkjøpte frøplanter transplanteres alltid, fordi transportforholdene fører til bleieutslett og rotrot.

Når planten er i en sykdomstilstand, blir den overført til en mindre gryte for å skape et behagelig miljø..

Landspørsmål

Alle problemer starter med feil valgt jord. Blomsten foretrekker lette, men moderat sure jordtyper. Derfor er ren torv kontraindisert for ham. En uunnværlig komponent i en slik jordblanding er hagelær. Hver ingrediens tas i like deler.

Stiklinger utføres fra desember til mars. Klipp av stive og unge grener med en lengde på 8-10 cm. Rotrotere og drivhus er uunnværlige her. På våren overføres de til potter med en diameter på 7 cm..

Blant annet tilsettes kull i små doser slik at jorden ikke blir komprimert og sur. Eikebark blir tatt som drenering, som ofte fungerer som en næringskilde for røttene. Dette underlaget optimaliserer stemningen til gardenia sterkt. For at en skjør frøplante skal slå rot, trenger du den:

  • skygge med jevne mellomrom;
  • holde varm;
  • sprøyte;
  • dryss forsiktig med varmt vann.

Kulturhalsen skal ikke begraves. Ved transplantasjon fordeles plantens røtter slik at et skjørt på en porselensdukke oppnås – i en halvsirkel.

Hva forårsaker innfall av gardenia?

Svaret er åpenbart – feil forvaring. Først og fremst trenger jasminkulturen et varmt mikroklima. Temperaturen bør imidlertid holdes mellom 18 og 24 ° C. Hvis det er for varmt, vil fuktigheten raskt fordampe, og planten vil begynne å angripe forskjellige patogene organismer..

Å beskytte blomsterpotten mot edderkoppmidd og andre skadedyr vil hjelpe:

  • vanlig sprøyting;
  • pall / potter med mose i bunnen;
  • vanlig vanning.

Ved å beholde denne fuktigheten stimulerer blomsterhandleren full utvikling av kultur. Det er viktig å huske at en temperatur på 22-24 ° C ikke bidrar til dannelsen av blomsterknopper. Derfor senkes det til 16 ° C om natten og 18 ° C i løpet av dagen. Erfarne gartnere utnytter høstsesongen godt og plasserer potten i et kjølig rom. Men så snart knoppene er dannet, overføres gardenia igjen til et varmt rom..

Fra øyeblikket knoppene er lagt og under blomstring, bør blomsterpotten vannes rikelig, og mineralgjødsel bør påføres. Bedre, selvfølgelig, mullein. Samtidig trekkes kulturen frem.

Samtidig faller knoppene av på grunn av feil omsorg. Bukt, tørrhet, tørr luft, skarpe temperatursvingninger, samt konstant sving i potten – er skadelig for blomsten. Som du kan se, kan Gardenia’s vagaries forhindres hvis det behandles riktig. Se på bildet av gardenia!

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor