15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Delikat og vedvarende skjønnhet i hagen – storblomstrende løvfellende azalea

hage azalea Den eksterne skjønnheten og ømheten til azaleaer lurer ganske mye. Til tross for at de fleste av variantene utelukkende dyrkes innendørs, er det også varianter som ikke er redde for den russiske vinteren. De føler seg ikke bare bra i det åpne feltet, men selv alvorlig frost ved 30 grader kan ikke skade slike, ved første øyekast, skjøre planter. En av dem er den løvfellende storblomstrede azaleaen.

Beskrivelse av sorten

Som det allerede er klart fra navnet på arten, er løvfellende azalea en stor gruppe planter som feller bladene i en sovende periode. Til tross for dette, er det mye brukt i landskapsdesign på grunn av sitt spektakulære utseende under blomstring, når veldig store blomsterstander med de mest varierte fargene blomstrer på grenene. Blomstringen varer 2 måneder, mens den midt i den dekker fantastiske blomsterstander hele busken, og nesten skjuler løvverk under.

Busken vokser ganske stor og kan nå en høyde på 1,5 m.

Blant de vakreste og mest kjente varianter av løvfellende azalea er følgende varianter:

  • Gibraltar;
  • Klondike;
  • Kongeørn;
  • Irene Koster;
  • Persil;
  • Cecil og andre.

Funksjoner for dyrking og omsorg

For en lauv azalea må du velge et lyspunkt i hagen, men med diffust belysning. Hvis busken forblir under solen hele dagen, kan du ikke vente på blomstring, fordi bladene faller av allerede før høsten kommer, og selve planten vil ikke lenger ha styrke til å sette knopper.

Som sine innendørs slektninger foretrekker den storblomstrede azalea lys og næringsrik jord, så det er bedre å erstatte et jordlag på 50 cm med et nytt, lyst og fruktbart..

Det er viktig å vanne busken regelmessig, spesielt når flotte blomster blomstrer på den. Den siste vanning med vannlading må utføres i november, etter at trestammesirkelen er mulket med grangrener. Azalea reagerer også godt på sprøyting (men ikke knopper).

Unge planter bør mates med mullein om våren, men blomstrende azalea trenger allerede mineraler som kalium og fosfor, som må tilsettes etter blomstring.

To uker etter blomstringens slutt trimmes buskene og fjerner buskens trege og fortykkende skudd. De resterende grenene blir forkortet med en tredjedel av lengden..

Previous Post
Det viktigste om de medisinske egenskapene til sandeltre
Next Post
Ce sunt pesticidele și care este clasificarea lor