15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En av de mest upretensiøse stauder for Astilba -hagen

fantastisk astilba i hagen Astilba (foto) er den mest ønskelige planten i hagen, fordi den føles behagelig i de mest stygge hjørnene på sommerhusene, det vil si i skyggen. Til tross for dårlig belysning vokser denne kulturen ikke bare godt der, men blomstrer også fantastisk, og skaper en unik skjønnhet.

Plantegenskap

Astilba er en flerårig fra Kamnelomkovy -familien. I naturen vokser den i skog og ved bredden av vannmasser, hvor det er fuktig om sommeren. Dette bestemmer også arten av dyrking hjemme, noe som gjør to faktorer til hovedkravene, nemlig tilstedeværelsen av:

 • penumbra;
 • konstant fuktighet i jorda.

Astilba består av to deler: det underjordiske rhizomet og den overjordiske delen, som dør av om vinteren og blir gjenfødt årlig. Busken har en rett stilk, den kan være fra 8 cm til 2 m høy, avhengig av blomstertype. Serrated blader er festet til stammen med lange petioles, deres form bestemmes også av astilba -sorten og kan være:

 • enkel;
 • dobbel fjærete;
 • trippel-fjæraktig.

Bladplaten og skuddene i seg selv er grønne, noen ganger har de en rød fargetone.

Selve roten er treaktig og kan enten være tett eller løs. Hvert år dannes nye knopper på toppen av den. Dermed blir astilba frisk igjen..

Buskens årlige vekst er opptil 5 cm. Den eksponerte øvre delen av rotsystemet med de dannede unge knoppene må dekkes i tillegg om høsten, og legge til jord.

Når astilba blomstrer?

På tidspunktet for blomstringens begynnelse er den skyggefulle flerårige delt inn i tre typer:

 • tidlige blomstrende varianter (juni);
 • middels blomstring (juli);
 • sent (august).

Hvor blomstrer astilba?

Astilba blomstrer veldig vakkert, med apikale blomsterstander fylt med små åpent blomster. Fargen deres kan være veldig mangfoldig, inkludert både delikate lyse toner og dype mettede farger..

Astilba blomsterstander kan ha forskjellige former:

 • pyramideformet – laterale peduncles er plassert på den lange hovedstammen i rett vinkel på den, avtagende når de nærmer seg toppen;
 • få panikk – laterale blomsterstander med mange av sine egne ekstra grener vokser i spiss vinkel;
 • hengende – det kjennetegnes ved en buet blomsterstand;
 • rhombic – blomsterstandene vokser i en vinkel på 45 grader, og bladene selv på skuddene er i form av en diamant.

Etter slutten av blomstringen er små frukter bundet – bokser.

Klassifisering av astilbe -arter

Det er omtrent 12 plantearter totalt, men som et resultat av oppdretternes arbeid har det blitt opprettet mange hybrider på grunnlag av dem, hvorav antallet når to hundre. Noen av de mest populære hybrid flerårige gruppene er:

 1. Arends hybrider. De kjennetegnes ved høye peduncler og lang blomstring. Buskens høyde når 1,5 m, bladene er mørkegrønne, har en mørk rød kant. Blomstringene er enten runde eller koniske.
 2. Japanske hybrider. Lavvoksende busker med en høyde på 40 til 100 cm, bladene er lacy, kan være både lysegrønne og mørkerøde, blomsterstand – frodige panikler.
 3. Kinesiske hybrider. De vokser opp til 1,1 m, skuddene til de fleste representanter for gruppen er brune, og bladene er pubescent. Varianter av denne gruppen er preget av rask vekst av rotsystemet, som et resultat av at de fortrenger planter plantet i nærheten.
 4. Prostata hybrider. De kjennetegnes ved enkle, hele og grønne blader. I tillegg har de de mest frodige hengende blomsterstandene og økt frostbestandighet..

Astilbe blomst: planting, omsorg og typer – video

Previous Post
Funksjoner ved omsorg for caladium og en beskrivelse av varianter
Next Post
Caise Succes la cabana lor de vară