15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Utilizarea uleiului de semințe de in în medicina populară

ulei de in Uleiul de in este utilizat pe scară largă în medicina populară și cosmetologie. Proprietățile benefice ale acestui ulei vegetal au fost observate în secolul al X-lea în Rusia antică. A fost folosit ca tratament pentru păr, unghii, precum și pentru pielea mâinilor și a feței. Acest instrument este utilizat pe scară largă în tratamentul bolilor tractului gastro-intestinal și ale ochilor. Conține o cantitate mare de acizi grași polinesaturați, precum și compuși care reduc efectele otrăvirii. Antioxidanții au un efect pozitiv asupra sistemului nervos uman și, de asemenea, încetinesc procesul de îmbătrânire. Uleiul de in este considerat un produs feminin, deoarece conține substanțe care cresc producția de estrogen propriu..

Produsul ar trebui să fie prezent în dieta femeilor însărcinate, deoarece conține o cantitate mare de acizi Omega3. Uleiul de in conține de patru ori mai mult decât uleiul de pește..

Acești acizi au un efect benefic asupra dezvoltării creierului copilului, stimulează un flux mai mare de substanțe nutritive către cordonul ombilical. În combinație cu o nutriție bună, uleiul de semințe de in va avea un efect pozitiv asupra pielii abdomenului și a organelor pelvine, le va face mai elastice, ceea ce va ajuta la transferul nașterii mai ușor..

Utilizarea uleiului de semințe de in în cosmetologie

Uleiul de in conține vitamina E, care ajută la întărirea rădăcinilor părului și a plăcilor de unghii. Pe părul fragil, trebuie să aplicați ulei de in, să îl acoperiți cu o pungă de plastic, să îl înfășurați într-un prosop cald și să lăsați două până la trei ore, apoi clătiți. Această procedură trebuie făcută în fiecare seară timp de zece zile, iar apoi părul dvs. va deveni mai elastic și va dobândi o strălucire sănătoasă..

Uleiul de in ajută, de asemenea, să scape de ciuperca de sub unghii și are un efect antiseptic asupra afecțiunilor pielii. Vitamina F, conținută în uleiul de semințe de in, arde celulele grase și favorizează pierderea în greutate, iar carotenul elimină colesterolul din organism. Datorită acestor proprietăți, uleiul de semințe de in este utilizat în mod activ în alimentația dietetică. Aplicarea topică a uleiului de in ajută la netezirea pielii. De exemplu, frecarea uleiului de in în coapse și masarea lor bine va ajuta la reducerea grăsimii corporale. Cursul procedurilor durează 15-20 de zile.

Pentru a întări plăcile de unghii, uleiul de semințe de in trebuie amestecat cu ulei esențial de ace de lămâie sau pin. Cantitatea mare de vitamina C și F din amestecul de ulei vă va ajuta unghiile să capete o strălucire naturală..

Previous Post
Enkle oppskrifter for bruk av eikebark for helseproblemer
Next Post
Vis de mere cu randament ridicat pentru grădina ta