15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rosmarin fra frø – hvordan oppnå god spiring og få sterke frøplanter

frø rosmarin

Den enkleste og enkleste måten å dyrke rosmarin hjemme er fra en frøplante eller fra stiklinger. Dette er imidlertid ikke alltid mulig, og da gjenstår en ting – å dyrke rosmarin fra frø. Selvfølgelig er denne metoden mer plagsom og arbeidskrevende, men den lar deg få mange duftende krydret busker. Noen håndverkere bruker ikke bare plantene selv, men legger dem også ut for salg. Det er flere hemmeligheter om hvordan du får vennlige rosmarinskudd og vokser sterke frøplanter..

Trenger frø forbehandling

Rosmarinfrø spirer motvillig og lenge, så det er bedre å suge dem i 2 til 5 timer før såing. Et vekststimulerende middel kan tilsettes vannet – dette vil fremskynde spiring. Gitt tettheten, må du begynne å plante tidlig – rundt februar.

Etter bløtlegging dekkes frøene med en klebrig film, noe som gjør dem vanskelige å så. For å forhindre at kornene fester seg til hendene dine, må de legges ut på et serviett og tørkes godt..

Ofte på salg kan du finne frø på emballasjen som det er angitt at de allerede er forhåndsopplært. Slikt plantemateriale kan sås umiddelbart uten å suge..

Rosmarin fra frø – finesser ved såing

For å dyrke krydder med frø kan du bruke en vanlig beholder i de innledende stadiene. Men i tillegg til rosmarin, bør det ikke være noen andre avlinger. Denne kulturen har veldig lange spiringstider – de første skuddene kan vises om 3-4 uker. Frøplanter av de fleste plantene spirer allerede på dette tidspunktet og krever fjerning av ly. Hvis dette er gjort, vil rosmarinen som er igjen uten drivhus fryse og ikke stige i det hele tatt.

Beholderen skal fylles moderat med næringsrik, men alltid løs jord. I tung jord vil det være vanskelig for frøplanter å bryte gjennom, noe som vil redusere spiring betydelig. Frøplanter vil føle seg godt i en blanding av et universelt plantesubstrat og en liten del av kokosfibre og sand. Det gjenstår å legge frøene på jordoverflaten og dekke blomsterpotten med en film eller et glass.

Det er ikke nødvendig å utdype frøene, det er nok bare å spraye jorda rikelig etter såing. Kan drysses med et tynt lag jord.

Hvordan ta vare på rosmarinplanter

Inntil frøene klekkes, er det nødvendig å opprettholde temperaturen minst 25 ° C og regelmessig ventilere drivhuset. I stedet for å vanne avlinger, trenger du bare å spraye, men uten fanatisme. Overflødig fuktighet vil ødelegge rosmarinen.

Etter omtrent en måned, når frøene spirer, kan lyet fjernes. Fra dette tidspunktet bør plantene oppbevares i et godt opplyst vindu. Hvis landingen var tidlig, må du installere ekstra belysning. Rosmarin er veldig kresen når det gjelder belysning, og vil, med mangel på lys, raskt strekke seg ut og være skrøpelig.

Ytterligere omsorg for frødyrket rosmarin er ikke vanskelig og inkluderer:

  • moderat vanning;
  • plukking (hvis frøene har spiret godt og avstanden mellom plantene er mindre enn 3 cm);
  • knivstikking før planting på et fast sted i åpen mark.

Transplanter rosmarin når buskene når en høyde på 8 cm. De kan plantes i en gryte eller hage. I sistnevnte tilfelle, gjør dette ikke tidligere enn frosten har passert, og en stabil varme vil bli etablert..

Video om dyrking av rosmarin fra frø

Previous Post
Nyttige egenskaper av koriander og bruk i tradisjonell medisin
Next Post
Beskjæring ifølge Kurdyumov – muligheten til å styre hagen uten mye innsats