15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker de beste variantene av stikkelsbær på stedet

stikkelsbærvarianter I det tjuende århundre begynte det å utvikle utvalg og avl av nye varianter av dyrkede planter. Spesiell oppmerksomhet ble lagt til buskavlinger, som inkluderer stikkelsbær. Storfruktsorter av bær ble avlet. Oppdretterne var i stand til å øke utbyttet og kuldebestandigheten til stikkelsbær, avlet tornløse varianter som er motstandsdyktige mot mugg, i tillegg er det mer praktisk å høste fra tornløse busker. Det finnes varianter av grønne, røde, gule og svarte stikkelsbær. De varierer alle i smak, bærstørrelse og utbytte, vurder de beste variantene.

Afrikansk variasjon

Den afrikanske busken er mellomstor (1-1,2 m høy), tornløs. Stikkelsbær er kuldebestandig, på våren tåler blomstene temperaturer opp til + 10 ° C. Afrikaneren går veldig raskt inn på fruktstadiet. Hvis omsorgen er riktig, vises de første bærene etter halvannet år. Afrikansk frukt er stor, opptil 6 gram, svart, med en svak smak av solbær. Sorten anses å være resistent mot mugg og andre soppsykdommer, derfor behandles den afrikanske varianten bare for å forebygge borsyre.

Variety Chernomor

Som navnet tilsier, har sorten Chernomor svarte bær. Fruktene er middels opptil 3 gram, men grenene på busken er prikket med blomsterknopper, så opptil 4 kg frukt kan høstes fra en busk. Hvis du planter et stikkelsbær i delvis skygge, vil bærene ha en rødlig fargetone og få en litt syrlig smak. Busken er kaldbestandig, også motstandsdyktig mot soppsykdommer. Chernomor er mer krevende for vanning enn andre stikkelsbærvarianter.

Variety North Captain

Hvis du ikke vil bearbeide stikkelsbær fra alle slags sykdommer og skadedyr, så plant North Captain -stikkelsbærsorten på tomten din. Busken tåler temperaturer opp til + 5 ° C under blomstring. Bærene vokser opp til 5 gram, busken er kraftig. 5-7 knopper blomstrer på hver gren, men på grunn av at busken er kraftig, er høsten stor.

Olavi variasjon

Olavi bær er røde. Busken er mellomstor og veldig produktiv. Opptil 15 kg frukt høstes fra en plante. Derfor dyrkes Olavi -sorten i industriell skala. Bær har en søt og sur smak, jevn frukt som veier opptil 5 gram.

Variasjon sjenerøs

Stikkelsbær Generøs kan tilskrives senmodne varianter. Busken er lav, sprer seg. Bæret til Generous er mørkerødt, når det er fullt modent, blir det nesten svart. Et modent bær kan være på busken i 1,5 måneder. Stikkelsbær smaker søtt og surt.

Ravolt variasjon

Busken er mellomstor, vinterhard, sykdomsresistent. Fruktsmaken er søt, fargen er lysegrønn, når den er helt moden, blir den mørk burgunder. Frukt er glatt, de har ingen villi.

Variasjon Masheka

Bæret er søtt og glatt. Frukt i begynnelsen av modning er lyse oransje i fargen, når den er helt moden, blir den rød. Modnes ujevnt, slik at du kan plukke modne stikkelsbær fra begynnelsen av juli til slutten av august.

Keltainen -sort

Av de grønne stikkelsbærsortene er Keltainen den mest produktive og storfruktige. Hvis busken er plantet i delvis skygge, er smaken av bærene søte og sure, hvis du planter busken i solen, blir fruktene søte.

Previous Post
Proprietăți și utilizări ale uleiului esențial de lămâie
Next Post
Vi studerer egenskapene til Zhukovskaya -kirsebærsorten i henhold til beskrivelsen og bildet