15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Selvutskifting av varmeelementer i kjelen

utskifting av kjelevarmeelementer Etter 2-3 år etter drift blir kjelen tilstoppet, og varmeelementet vokser med skala. Magnesiumanoden fjerner salter fra vann, men blir gradvis ødelagt. Salter oppløst i den legger seg på overflaten av varmeelementet. Varmeelementet svikter og den elektriske ladningen som tilføres det begynner å bli overført gjennom vannet. Dette kan føre til elektrisk støt. Hvis en jordfeilbryter (jordfeilbryter) er installert på kjelen, vil kjelen slå seg av når det defekte varmeelementet slås på. Det er usikkert å bruke en slik kjele, den må rengjøres og det defekte varmeelementet skiftes ut..

Rengjøring av kjele

For rengjøring må du tømme vannet fra kjelen. Fjern deretter bunndekselet. Hvis to varmeelementer er installert i kjelen, og deretter bruke et multimeter, må du kontrollere spenningen på varmeelementene og sammenligne det med verdien som er angitt i det tekniske passet. Hvis spenningsverdien som multimeteret viser er større, er varmeelementet ute av drift og må byttes ut.

Hvis varmeelementet fungerer som det skal, men er forurenset med salter, må det trekkes i en løsning av sitronsyre eller eddiksyre. For å tilberede en løsning i 10 liter varmt vann, fortynnes to pakker med sitronsyre. Varmeelementene får stå i løsningen i 2 timer, etter at silikonpakningene er fjernet fra varmeelementene. En ny magnesiumanode er installert.

Tanken må også rengjøres for kalk og smuss. Elektronikken fjernes fra kjelen. Den tidligere tilberedte syreoppløsningen helles i hullet for varmeelementet. Kjelen får stå i flere timer og skylles deretter ut av løsningen. Denne prosedyren utføres flere ganger. Etter rengjøring vil kjelen fungere skikkelig..

Det anbefales å rengjøre kjelen hvert år..

Fyller kjelen med vann

Etter rengjøring fylles kjelen med luft. Det er umulig å slå på varmeelementene uten vann. Derfor, for å forhindre at varmeelementene brenner ut, må kjelen fylles med vann på riktig måte. Du må fylle kjelen ved å åpne to stoppekraner og varmtvannskran på mikseren. Luft vil gradvis slippe ut av kjelen gjennom kranen på mikseren, og kaldt vann vil fylle hele tanken. Når det kommer vann ut av kranen, blir kjelen fullstendig fylt. Det vil være mulig å slå på varmeelementer.

Hver sjette måned er det nødvendig å tømme 1 liter vann gjennom tilbakeslagsventilen, da det kan bli tett og ikke fungere under overtrykk. Tilstanden til magnesiumanoden kontrolleres hvert år.

Previous Post
Remedii eficiente împotriva șoarecilor din țară
Next Post
Boabe dulci – cireș Turgenevka