15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi lager våre egne luftere for å mette dammen med oksygen om vinteren

damlufter om vinteren For å forhindre at fisken kveles om vinteren, må det installeres en luftemaskin på dammen. Uten tilførsel av luft under isskorpen vil fisken ikke kunne absorbere nok oksygen, så den vil dø.

Ved å gi oksygen til dammen kan du holde fiskebestandene trygge. For å sikre lufting av dammen, bores det hull i isskorpen. Siden vannet i dammen er stillestående, fryser hullet veldig raskt. Ved en temperatur på -25 ° C må de bores regelmessig.

For å unngå hyppige turer til dammen kan hjemmelagde “luftere” installeres i hullene, som vil sette vannet i bevegelse. Dermed vil det ikke dannes is på hullets overflate, og vannet blir mettet med oksygen.

Prinsippet for drift av en hjemmelaget luftemaskin

Prinsippet for bruk av en slik luftemaskin er veldig enkelt. Bladbladene i strukturen vil rotere fra vinden og overføre dreiemoment til viftebladene som er senket ned i hullet. Disse bladene vil drive stående vann..

Den resulterende virvelstrømmen vil tære på isskorpen. Takket være dette vil hullet ikke fryse selv i den mest alvorlige frosten. Arealet av hullet, over tid, vil øke i størrelse, og mer oksygen vil strømme inn i dammen..

Denne prosessen kan kalles “automatisert” fordi den foregår uten din deltakelse. Installasjonens effektivitet avhenger bare av vindstyrken.

Installasjonsenhet

“Vindlufter” består av:

  1. Fire bladblad. De kan lages av to metallfat som må kuttes i to på langs..
  2. Jernskaft med en diameter på 30 mm. Den kan lages av et rør. Det er bedre å sette lagre på akselen slik at bladene kan byttes ut.
  3. I den andre enden av skaftet settes propeller på, som vil senkes i hullet. De vil sette vannet i gang. De kan kuttes fra et fatlokk eller metallplater.

Installasjonen er festet på en støtte, som er sveiset av metallrør. Jo høyere du plasserer bladbladene, jo mer vil propellene rotere. For å øke effektiviteten til “vindlufteren” kan værbladbladene plasseres i forskjellige plan over hverandre.

Ikke sveis maskindelene til arbeidsakselen, slik at de enkelt kan byttes ut ved brudd. Ellers kan installasjonen ikke repareres etter feil i noen av komponentdelene..

Previous Post
Med kjærlighet til mindre “brødre”-gjør-det-selv hundepenn
Next Post
Plantarea cartofilor conform Meathlider