15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Høsthage dekorasjon – årlige dahlia blomster

årlige dahliaer De fleste varianter av dahlia dyrkes som stauder, men i dag, takket være arbeidet til blomsteroppdrettere, har det dukket opp et stort utvalg av årlige blomster..

Noen av de mest populære representantene for årlige dahliaer er Veselye -gutta, Figaro Mix, Piccolo, Harlequin Mix, Dandy -varianter. De har beholdt all sjarmen med dahlia-blomstringen, blomsterstandene har forskjellige nyanser, det er både frodige frotté og halvdobbel varianter. Å vokse kompakte, korte ettårige vil ikke være vanskelig..

Hemmeligheter for å dyrke årlige dahliaer

Dahliaer kan plantes både ved frøplanter og ved direkte såing av frø i bakken. For å skaffe frøplanter må frøene såes i beholdere i april, og deretter blomstrer busken i juni. Når du sår frø i et blomsterbed i mai, kommer blomstringen i august..

Blomstersorg er ganske enkelt:

  1. Vann buskene regelmessig når jorden tørker ut.
  2. I vekstsesongen må du mate minst to ganger.
  3. Ved begynnelsen av veksten, klem toppen av skuddene for forgrening.
  4. Klype sidestenglene med jevne mellomrom for å gi busken et kompakt utseende og god blomstring.

Hvordan forlenge dahlia blomstring?

Årlige dahliaer, som alle representanter for denne plantearten, streber etter å etterlate så mange avkom som mulig, så hovedmålet etter blomstring er dannelse og modning av frø. Dette reduserer blomstringstiden betydelig, som hovedsakelig dyrkes dahliaer..

For å forlenge blomstringsperioden for årlige dahliaer til sen høst, er det nødvendig å plukke av de falmede knoppene og forhindre at de danner frø. Dette stimulerer dannelsen av nye knopper og kontinuerlig blomstring til det kalde været begynner..

Etter at de falmede blomsterstandene er revet av, begynner det å danne knopper i bladakslene, og den gjenværende peduncle -skuddet tørker opp. For å gi busken et vakkert utseende, må den kuttes med en beskjærer..

Gjødsling påvirker også rikelig blomstring av ettårige. Den siste fôringen for georginer bør gjøres senest i juli. Hvis du fortsetter å mate planten ytterligere, begynner den å fete, vil aktivt øke den grønne massen, men du kan ikke vente på blomstringen i det hele tatt, eller det vil være veldig knappt.

Er det mulig å lagre årlige dahlia -knoller til neste sesong?

Praksis viser at ettårige planter også kan lagres etter graving. I hvilken tilstand de vil være om våren avhenger av forskjellige georginer, formen på knollene og viktigst av lagringsforholdene..

Etter slutten av blomstringen, bør plantene kutte av den øvre delen av busken og etterlate små stubber. Brett knollene i en eske med sand eller vått sagflis og sett i et kjølig tørt rom (kjeller eller kjeller) for vinteren.

Hemmeligheter for rikelig blomstring av årlige dahliaer – video

Previous Post
Ingefær under graviditet og amming
Next Post
Tehnologii populare de altoire pentru pomi fructiferi