15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planter hvitløk før vinteren

plante hvitløk om høsten Vinterløk plantes i oktober eller november, avhengig av værforholdene.

Det er viktig å plante hvitløken to uker før starten på stabile frost, slik at den får tid til å bygge opp rotsystemet og ikke fryser ut om vinteren..

For å få en god høst, følg planteteknologien:

  • forberede furer for å plante hvitløksfedd;
  • behandle plantemateriale fra soppsykdommer og skadedyr;
  • senk hvitløken i jorda slik at rotsystemet ikke fryser.

Toppdressing av vinterløk utføres tidlig på våren..

Forbereder bedene for planting

Hvitløk plantes i hagebedene. Når du forbereder dem, løsnes jorden og vannes med en løsning av stoffet “Fitosporin”. Så er sengen igjen i en uke. Etter at stoffet er absorbert i jorden, løsnes det igjen og det lages furer på sengen.

Hvis ler dominerer i ditt område, må du råtne kumøkk i furen når du klargjør sengene. En stor mengde kalium, fosfor og andre sporstoffer vil øke diameteren på hvitløkshodet.

Avstanden mellom furer skal være 8 cm, og mellom sengene – 30 cm.

Forbereder og planter hvitløk

Før planting behandles hvitløken med en rosa løsning av kaliumpermanganat. Tennene er igjen i løsningen i ti minutter. Denne behandlingen dreper mugg og soppsporer..

Hvitløk plantes til en dybde på 7 cm – 8 cm. Det er en plantingsregel for store frukter: plantematerialet er begravet i jorda med tre spissstørrelser. På denne dybden vil røttene av hvitløk ikke fryse om vinteren..

Rotsystemet av hvitløk er fibrøst og overfladisk, så avstanden mellom tennene i furen bør være fra 7 cm til 10 cm slik at plantene får tilstrekkelig mengde næringsstoffer og sollys. Med denne plantingen blir hvitløken større..

Gjødsling av hvitløk

Vinterløk befruktes så snart de første skuddene dukker opp. En kompleks mineralgjødsel med lavt nitrogeninnhold påføres jorden. Ofte brukes spesiell gjødsel til løk og hvitløk..

Husk at med mangel på nitrogen blir spissene på hvitløksbladene gule og planten er utsatt for soppsykdommer. Hvis du tilfører for mye nitrogen til jorden, vil bare den grønne massen av hvitløk utvikle seg godt, og tennene blir små.

Toppdressing med mineralgjødsel utføres hver uke til slutten av mars. På åtte løpemeter av sengen helles 10 liter gjødseloppløsning, som fortynnes i varmt vann.

Previous Post
Ingefær under graviditet og amming
Next Post
Tehnologii populare de altoire pentru pomi fructiferi