15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Måter å lagre rødbeter hjemme

betelagring Rødbeter, som andre rotgrønnsaker, lagres godt i et mørkt, kjølig rom, for eksempel i en kjeller. Den tradisjonelle måten å lagre rødbeter på er å legge dem i esker med sand og legge dem i kjelleren. Så rødbeter vil kunne beholde smaken til neste sesong. Ulempen med denne metoden er at insekter kan starte i beholdere med sand og ødelegge beteavlingen. Derfor, for å bevare de gunstige egenskapene til rotvekster, er det bedre å lagre dem i grønnsaksdelen av kjøleskapet i en plastpose. Vi vil vurdere en metode for lagring av rotvekster, der rødbeter vil ligge til våren uten å miste sine gunstige egenskaper..

Generelle lagringsregler

Etter høsting blir rødbetene godt rengjort for jordrester. Men før det er det tilrådelig at røttene legger seg litt i solen. Tørket jord vil ligge godt bak rødbetene.

Før langtidslagring i kjelleren er det umulig å vaske rotvekster fra bakken, ellers absorberer de fuktighet og begynner å råtne raskt.

For langtidsoppbevaring er det bare de rotavlingene som er egnet som ikke har blitt påvirket av sopp- eller virussykdommer, og som heller ikke har tegn på ytre skader.

Oppbevaring i plastposer

Før du oppbevarer rødbeter i kjøleskapet, må de vaskes to ganger. Første gang i vanlig vann fra springen, den andre – i varmt vann med tilsetning av natron (1 spiseskje per 10 liter vann). Etter å ha vasket rødbeter godt, kutt av hovedroten og toppene sammen med 5-7 mm kjøtt. Etter det må du la skivene tørke i luften, og la røttene ligge på bordet i en time. Så blir rødbetene pakket i plastposer, og når de slipper ut så mye luft som mulig fra posen, blir de tett bundet.

Du kan bruke et saftstrå ved å sette det i en pose grønnsaker og trekke ut all luften gjennom sugerøret. Resultatet er vakuumemballasje!

For større tetthet pakkes rødbeter i to poser, og den første knuten legges ned. Posene settes i kjøleskap. På denne måten kan rødbeter lagres gjennom hele vintersesongen. Hovedhemmeligheten med denne metoden er at røttene ikke kommer i kontakt med luft og derfor ikke forsvinner..

Rotgrønnsaker kan fryses i fryseren ved å skjære dem i terninger og legge dem i plastposer eller plastbeholdere. Rødbeter kan lagres slik i et helt år frem til neste høst..

Ordne rødbeter i små porsjoner i poser, så vil det være mer praktisk for deg å få dem ut av fryseren..

På denne måten kan du lagre rotfrukter unntatt poteter, siden den etter frysing får en søtlig smak..

Previous Post
Utforske orkide sykdommer og planteredningsteknikker
Next Post
Cultivarea unei roșii Picătură de miere: plantare și îngrijire adecvată