15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Barberry Thunberg i landskapsdesign – måter å bruke

berberis i landskapsdesign Varierte barbærarter er mye brukt til dekorasjon av personlige tomter. En av dem er Thunberg berberis og dens varianter. Denne planten er hjemmehørende i fjellrike, steinete områder og vokser godt under nesten alle forhold..

Hvordan bruke en eviggrønn busk i designen av nettstedet ditt?

Barberry Thunberg kan plantes på stedet på en av følgende måter:

  • enkelt landinger;
  • gruppe beplantninger;
  • steinete åser;
  • busk mixborders;
  • Japanske hager;
  • kantstein og hekk.

Enkelt- og gruppelandinger

For enkeltplantinger er arter med en rik, lys farge på blader egnet. En gul eller crimson busk, selv i entall, vil skille seg positivt ut på stedet og fokusere på seg selv, noe som er veldig praktisk hvis du trenger å skjule noen stygge avsatser eller hjørner.

For gruppeplantinger er det bedre å bruke to typer barbær, forskjellige i høyde og bladfarge. For eksempel, plant en busk med gule blader i bakgrunnen, og under den – undersized crimson berber.

Kombinasjonen av en barbærbusk (foto) med andre høye plantinger i midten ser bra ut, for eksempel en thuja omgitt av flerfargede barbærsorter. Fordelen med en slik sammensetning er også at den er godt synlig fra alle sider..

Lysbilder og miksbord

Steinete sklier er bare perfekte for en flerårig fjell, ettersom de lar den skape nesten naturlige forhold.

For alpinske lysbilder er det bedre å bruke lavvoksende varianter av barbær med en høyde på ikke mer enn 40 cm.

Barberry vokser godt langs bygninger eller et gjerde som en buskblandingsgrense og passer godt med bartrær, spesielt hvis du velger en kontrastdesign:

  • bakgrunn – mørkfarget eviggrønn einer eller thuja;
  • forgrunn – lyse gule mellomstore berber.

Japanske hager. Lavbærbærbusker som Green Carpet smelter perfekt sammen med putelignende azaleaer og dekker over tid jorda med et teppe. En høyere barbær kan også brukes, forutsatt at den blir trimmet regelmessig..

Kantstein og hekk

Lavtette busker (klasse Admiration) brukes for lave kantstein. Planting av busker bør utføres i en avstand på 25-30 cm fra hverandre. For å lage en høyere hekk (opptil 80 cm i høyden), er berberis Maria mer egnet. Skuddene er dekket med små torner, noe som vil gjøre gjerdet ufremkommelig og spare deg for å installere flere gjerder ved grensen til stedet.

Bruken av berberis Thunberg for dekorativ dekorasjon av stedet – video

Previous Post
Utforske orkide sykdommer og planteredningsteknikker
Next Post
Cultivarea unei roșii Picătură de miere: plantare și îngrijire adecvată