15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke store løk i sommerhytter

store løk i sommerhytter Mange gartnere dyrker løk bare for greener. For en god høst av grønne løk, påføres en stor mengde nitrogenholdig gjødsel på jorden. Hvis du planter løk for å få en god løkhøst, må du følge noen regler. Med riktig plantepleie når pæren en vekt på 700 g.

Les artikkelen: når og hvordan du skal plante løksett i åpen bakke!

Jordforberedelse

For at løken skal være stor, er det nødvendig å forberede plantestedet ordentlig. Løk liker ikke tung jord og ler. Hvis nettstedet ditt har tung leirjord, må du legge til sand og torv med høy myr i jorda. En slik jordblanding tillater fuktighet å passere godt, så det vil ikke være vannstagnasjon i hagen, og løkene vil ikke råtne. Pærer vil være større i løs jord.

Løk tåler heller ikke sure jordarter. Hvis du sår en løk i en sur jord, vil den ikke absorbere næringsstoffer godt. For å normalisere syre-basebalansen må dolomittmel eller slakket kalk tilsettes jorden..

Disse komponentene må bringes inn om høsten for graving. Ikke legg dem på noen måte like før du setter løkene..

Løk plantes i spor 10-15 cm brede i en avstand på 20 cm fra hverandre. Med denne plantingsplanen brukes annenhver løk til greener, og den andre halvparten blir igjen i jorden til løken er høstet. For å forhindre at løkfluer treffer løkene, plant gulrøtter ved siden av hagesengen. Løk skremmer gulrotfluer, og gulrøtter skremmer av løk. For å bekjempe løkfluen kan du tilsette litt salt i furen når du setter sett..

Løkdesinfeksjon

For å forhindre at pærene smitter soppsykdommer, desinfiseres sevok. Du kan dyppe løken i hydrogenperoksid i 20 minutter eller behandle plantematerialet med en svak løsning av kaliumpermanganat. Løk senkes i en blekrosa løsning av kaliumpermanganat i 30 minutter.

Topp dressing

Den første fôringen av løk utføres 5-6 dager etter planting i bakken. Løk vannes med en løsning av kumøkk. 1 liter oppslemming må fortynnes med 10 liter vann. Kyllingfett kan også brukes. Et glass oppslemming oppløses i 10 liter vann.

Den andre fôringen utføres to uker etter den første. Det er bedre å mate løken med urteinfusjon, men du kan også bruke mineralgjødsel. Løs opp i 10 liter vann:

  • 30 g superfosfat;
  • 10 g ammoniumnitrat;
  • 5 g kaliumgjødsel.

Den tredje fôringen utføres i slutten av juni. Hvis du mater løken med urteinfusjon, tilsett kaliumsulfid i jorden under den tredje fôringen. Det har en god effekt på bevaring av pærene..

Ikke under noen omstendigheter tillate et overskudd av nitrogengjødsel under fôring, siden med et overskudd av nitrogen vil en god grønn fjær vokse, men pæren vil være liten.

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor