15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi bryr oss om aloe riktig

aloe omsorg Aloe kan med rette betraktes som en av de mest “eldgamle” innendørsplanter, fordi dyrkingshistorien begynte for lenge siden. Våre bestemødre og oldemødre holdt agave hjemme i den tiden da apotek ikke var i hvert hjørne, og det var problematisk å skaffe medisiner. Denne hjemmelegen har gjentatte ganger reddet barn fra forkjølelse og rennende nese, og voksne fra mer alvorlige sykdommer..

Planten har ikke mistet sin popularitet selv nå og er mye brukt i innendørs blomsterbruk. Noen dyrkere fortsetter å bruke de medisinske egenskapene, mens andre ganske enkelt dyrker blomsten for glede og skjønnhet, spesielt dens dekorative varianter oppnådd som et resultat av oppdretteres arbeid..

Generelt har alle varianter av aloe vanlige omsorgskrav som gjør at blomsten kan utvikle seg aktivt, vokse saftige, kjøttfulle blader og til og med blomstre. La oss snakke om dem i dag.

Det har vært tvister om tilhørighet av aloe til en bestemt plantefamilie i lang tid. De fleste forskere er sikre på at aloe tilhører den asfodiske familien, andre anser det som representanter for xentorrhea, og noen hevder at aloe tilhører liljefamilien.

Hva slags jord liker en blomst?

Aloe, som kaktus, er veldig glad i å ha mekaniske inneslutninger i bakken i form av ødelagte murstein og lignende komponenter. De beskytter en kjøttfull plante med et lite rotsystem mot fuktighetsstagnasjon, noe som er ødeleggende for dem. I motsetning til tornede sukkulenter trenger den imidlertid mer næringsrik jord..

Du kan forberede den ved å blande:

  • 2 stykker hagejord eller kaktuslagersubstrat;
  • 2 biter sand;
  • 0,5 deler humus;
  • noen ødelagte murstein;
  • litt kull.

Belysning og temperatur

For at aloe aktivt skal vokse nye blader og fylle dem med helbredende juice, trenger den bare god belysning. Som en afrikansk plante kan en blomst ikke leve i skyggen og vokse skrøpelig eller til og med dø helt.

Vanningsfunksjoner

Til tross for at blomsten har saftige blader, om sommeren er rikelig vanning veldig viktig for den. Etter at blomsten er vannet, bør ikke overflødig vann fra pannen tappes umiddelbart, men etter noen timer, når jorden er godt mettet.

Om vinteren avhenger vanningsfrekvensen av temperaturen i rommet:

  • hvis det er varmt i rommet, fortsetter sommermodusen;
  • i et kjølig rom, vanne aloe sjeldnere, ellers vil det råtne.

Aloe er bedre å underfyll enn å renne over.

Overføringsfrekvens

Ung aloe bør plantes om årlig om våren. Det er nok å overføre voksne prøver til en større gryte hvert annet år, kombinere denne prosessen med reproduksjon av en blomst og skille barna fra den.

Video om vanskelighetene ved å vokse aloe

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor