15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan redde jomfruhår fra insektet?

skjold på jomfruhår Av alle skadedyrene er den største skaden på jomfruhåret insektet – små, men sta skadedyr. Det er veldig vanskelig å bli kvitt dem på noen planter, men å spare bregner er kanskje en av de vanskeligste oppgavene, siden de har små blader og kan bli skadet av mekanisk prosessering. Men det er fortsatt nødvendig å iverksette tiltak, og det haster, siden insektet har evnen til å flytte fra plante til plante, og snart kan det infisere alle innendørs kjæledyr.

Tegn på skadedyr

Det faktum at en skede angrep jomfruhåret kan forstås av følgende tegn:

  • tuppen av bladene begynner å ta en rusten farge og tørke ut;
  • busken tørker gradvis helt ut;
  • klebende skadedyr er godt synlige på stilkene.

Skeden fester seg godt til bladene og kvistene og begynner å trekke juice fra blomsten. Samtidig skiller den også ut en slags klebrig substans som bidrar til utvikling av soppsykdommer..

Hvordan håndtere et skjede?

Hvis skadedyret ble lagt merke til i tide og ennå ikke har hatt tid til å formere seg gjennom anlegget, kan du prøve å samle det for hånd. Dessverre er jomfrublader veldig små, og skuddene er tynne, noe som skaper visse vanskeligheter med denne metoden. Kvistene brytes lett, og hvis det er mange skalainsekter, og til og med busken er tykk og frodig, blir oppgaven rett og slett umulig.

Du kan prøve å bli kvitt en liten mengde skalainsekter på jomfruhåret ved å “suge” busken i såpevann. Dekk jorda med folie, fest den godt, snu bregningen opp ned og senk den grønne massen helt i løsningen. Du må først installere en støtte slik at blomsterpotten ikke faller helt inn i løsningen. Tål jomfruhåret i denne stillingen i 30-40 minutter – i løpet av denne tiden vil skjoldet hovne opp og falle av.

På denne måten er det nødvendig å “suge” busken 3-4 ganger til alle skadedyr forsvinner..

En radikal metode for å håndtere skeden

Med et massivt nederlag for en voksen busk, må de ofres for den generelle frelsen av planten. For å gjøre dette, bruk saks til å kutte av alle spesielt godt limte grener, slik at bare de minst berørte unge skuddene etterlates. Fra dem kan du allerede samle skjoldet med hendene og rive av bladene det sitter på.

I tillegg kan skadedyr forbli i jorda. For at de ikke skal vises på busken igjen, er det nødvendig å fjerne det øverste laget av jorden, og det resterende bør desinfiseres ved hjelp av Aktara. Deretter kan du legge til et nytt substrat i gryten.

Fighting the scabbard on the maidenhair – video

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor