15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Korrekt planting av phlox er nøkkelen til deres helse og frodige blomstring

plante phlox Phlox oppnådde sin popularitet ikke bare på grunn av sin upretensiøse natur, men også på grunn av deres store og lange blomstring. Visste du at feil planting av phlox kan negere all innsats? Selv storblomstrede varianter vil ikke leve opp til dine forventninger hvis de i utgangspunktet ikke er utstyrt med komfortable forhold. Disse plantene har et kraftig rhizom. Følgelig må de få nok plass til utvikling..

Erfarne blomsteroppdrettere har lenge vært overbevist i praksis om at etter å ha plantet phlox ikke dypt nok, vil de ikke se store blomsterhatter. I tillegg kan en grunne planting til og med provosere blomstens død. Regnet vil passere, en slik phlox blir våt, og etter frost vil den bare stikke ut til overflaten, og rhizomet vil rive. Det er ikke vanskelig å gjette at blomsten ikke vil overleve vinteren i denne formen. Hvordan ikke beregne feil og la blomstene slå rot og vise all sin skjønnhet? La oss starte med det viktigste.

Hvor dypt å plante phlox

Dybden på plantegropen bør være minst 25 cm. For det første trenger phloxes selv, eller rettere sagt røttene, omtrent 20 cm. For det andre er et lag gjødsel nødvendig i bunnen av hullet (i gjennomsnitt ca. 5 cm). Uten dem vil plantene slå rot, men det er usannsynlig at de vil glede seg med blomstring av høy kvalitet..

Når du velger et sted i hagen, må du bli guidet av et bestemt utvalg. Phlox vokser godt både i solen og i skyggen, men noen arter har sine egne preferanser. For eksempel beholder Maries skarlagensflox sin rike farge i solen. Men Zephyr -sorten brenner ut, mister helt sitt karakteristiske blek lilla senter og blir rent hvitt.

Hvordan gjødsle phlox når du planter

Å starte toppdressing spiller en betydelig rolle, fordi plantede delenki vanligvis blomstrer allerede i inneværende sesong. Slik at mange knopper knyttes og blomstene er store, påfør en komplett kompleks blomstergjødsel til bunnen av hullet.

I tillegg er det viktig å vurdere jordens sammensetning i hagen. På tungt loam vil det være vanskelig for røttene å slå seg, og phloxes vil utvikle seg sakte. For å løsne og berike jorden, tilsett i dette tilfellet sand og torv, samt organisk materiale til plantegropen..

Planting phlox: gjør alt riktig

Så, gjødsel og frøplanter er kjøpt, du kan begynne å plante:

  1. Hell gjødsel i bunnen av hullet.
  2. Bland dem med jord.
  3. Dekk til med et lag jord (ca. 5 cm).
  4. Legg en busk på toppen.
  5. Dekk med jord.
  6. Vann og mulch.

Ikke glem at phlox -vekstpunkter bør forbli under jorden, og ikke over den. I tillegg må alle peduncles brytes hensynsløst. De vil ta bort styrken til å sette frø, og vi trenger phlox for å slå rot før frosten.

Hvordan plante phlox riktig – video

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor