15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Herlig solo – avlingsrotasjon og grønn gjødsel

vekstskifte og grønn gjødsel På slutten av sommeren begynner gartnere å gradvis slappe av. Dette er imidlertid et flott tidspunkt å bruke vekstskifte og grønn gjødsel for å forbedre jordkvaliteten. Poteter, løk, hvitløk og også tomater høstes fra sengene. Nesten 2/3 av stedet blir til ørken. Nå begynner en ny mengde ugress å spire på den. For å forhindre at dette skjer, erstattes de med vanlig hvit sennep eller en annen avling..

Frøene til den valgte grønnsgjødslingen er spredt rundt i hagen uten å dekke dem med jord. Korn kan hakkes av fugler, så mange dekker landet med en beskyttende klut i flere dager..

Kommersiell pause til fordel for vekstskifte

Ugresset på stedet absorberer alle nyttige komponenter, og bonden fjerner dem ganske enkelt. De irriterende stauder er bare å slå rot. Samtidig forblir sennepsgrønt på territoriet. Bladene er gravd opp med jord, som fungerer som en utmerket mulch. Men når sen høst høstes, legger de til kompost.

Hjemmebrukrotasjoner er ikke like effektive som de som gjøres på åkeren. Siden det er umulig å isolere / fjerne en avling fra en annen i hagen helt. Likevel anses prosedyren som nyttig. Hver plantesort tar et individuelt sett med komponenter fra jorda. Som et resultat er plantasjen utarmet så mye som mulig. Dette vil ikke skje hvis du erstatter den med en annen variant..

Kål absorberer ikke bare en enorm mengde næringsstoffer, men blir også grobunn for mange sykdommer. Det anbefales ikke å plante det på samme sted i to år på rad..

Vi sår grønn gjødsel

For en vellykket vekstskifte anbefales det å anskaffe stasjonære / permanente senger. På et stort nettsted er det vanskelig å avgjøre nøyaktig hvor og hva som vokste. Vekslingsordningen er bygget på en slik måte at avlingene beveger seg i hagen i en sirkel. Det skal for eksempel være kål eller løk bak potetene. Hvorfor? Etter rotavlinger bruker eieren mye gjødsel. Anlegget behandler dem, som fungerer som en utmerket fôring for de nevnte grønnsakene..

Nå gjenstår det å velge riktig type grønn gjødsel. Hvit sennep er en ideell følgesvenn for poteter, men uakseptabelt for reddiker, gulrøtter, kål, daikon og andre korsbluser. De gir gode utbytter etter tomater. Men foran dem på stedet vokser det en phacelia, som må utdypes i bakken. Såing av de nedlagte avlingene utføres ved hjelp av følgende teknologi:

  • rydde stedet for ugress;
  • løsne med en pitchfork;
  • bryte opp de dannede klumpene, som har blitt tettere som følge av regnskyll;
  • så frø, men ikke for tykt slik at en grønn masse dannes aktivt;
  • vanner hagen rikelig, og i tilfelle regn regner de ikke med det;
  • under blomstring blir greenene kuttet og dekket til, eller de blir stående om vinteren.

De kjøper siderater ikke i poser, men per kilo. Plantemateriale bør være nok i flere år.

I dette tilfellet er det viktig å ikke glemme å notere i notatblokken. Siden kulturen lanseres på samme seng ikke tidligere enn 3-4 år senere. Da vil vekstrotasjonsteknologien lykkes..

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor