15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blåbærvarianter: den enes overlegenhet fremfor den andre

blåbær varianter Å dyrke frukt og bærplanter krever en grundig innsats fra gartneren. Blåbærsorter er delt inn i tidlig, middels og sen. Hver av dem har sine egne ulemper, så vel som funksjoner. Men de trenger alle rikelig vanning. Men for å opprettholde et fuktig mikroklima i jorda, brukes mulch..

Rødhet av bladene skjer hovedsakelig etter plutselige temperaturendringer – frost. I slike tilfeller får kulturen ammoniumsulfat, kaliumsulfat, nitrogenholdige komplekser og fosforadditiver..

Blåbær varianter og omsorg

Den mest populære av de tidlige variantene er Earley Blue. Problemet er at busken ikke er høy nok. På grunn av dette bærer det lite frukt. Kulturen er preget av fruktingsfrekvensen – høsten i forskjellige år er påfallende annerledes.

Likevel trenger planter kompetent pleie. Jorda surgjøres en gang i måneden, fra mai til september. Bruk eddik til dette. Landingsgropen (diameter 60 cm) er fylt med:

  • sur torv;
  • knust mulch – furubark;
  • sand;
  • svovel, som er nødvendig for å regulere surheten i jorda, hvis det er svart jord.

Det anbefales ikke å isolere brønnen, siden væsken ikke vil renne av i tilstrekkelige mengder. Den termiske balansen mellom rotsystemet og bakken vil også bli forstyrret drastisk. Imidlertid liker mange mennesker å plante busker i tvingende containere..

“Toro” -sorten er veldig glad i gartnere. Det må huskes på at den har en spredende krone, så den er plassert vekk fra andre utstillinger. Utbyttet av en slik gonobel er omtrent to kilo..

Mr. “Duke” og hans tilhengere

Duke er anerkjent som en produktiv sort. Store bær vokser på en kraftig busk (2 cm i diameter). Det er overbelastning av grenene med frukt som tiltrekker seg mange bønder. Høyden på skuddene er 1,2-1,8 meter. I den spirende perioden vil blåbær trenge rikelig med vanning. I ekstrem varme vannes busken med en bøtte med vann hver 3-4 dag. I andre tilfeller helles 2 bøtter med væske under den en gang i uken. Alle blåbærvarianter trenger denne prosedyren sårt. Blant annet er det bedre å velge en av følgende fruktbare varianter for plantasjen din:

  1. “Patriot”. For ham anses en temperatur på -34 ° C som normal, så den er egnet for nordlige regioner.
  2. Chandler. Har en lang fruktperiode, og bærene vokser opp til 2 cm.
  3. “Bluecrop”. Blomstrende kultur dør ikke engang ved -7 ° C. Hybriden “River” avledet fra den er også populær..
  4. “Aurora”. Middels frukt laster grenene utrolig.

Rettidig beskjæring påvirker styrken på planteutviklingen. Hvis du ikke gjør det, blir bærene for hver sesong mindre..

Avrunding av de fire er Elizabeth og Sunrise. Alle disse prøvene er sene blåbærsorter. Gjennomsnittlig utbytte for hver av dem er fra 4 kg per hektar. Kulturer vokser opp til 65 år. Likevel, etter 5-6 år, gjør de en stor beskjæring og etterlater sterke unge skudd. De skal vokse rett fra rhizomet. Hele plassen rundt dem er mulket med fin bark..

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor