15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Beskjære et epletre, forme kronen på et tre

beskjæring av eple For å få store utbytter blir frukttrær ivaretatt gjennom hele sesongen: jorda i stammesirkelen graves opp og lukkes fra ugress, trærne blir gjødslet og rikelig vannet, behandlet med insektdrepende preparater for skadedyr og soppdrepende midler mot sykdommer. Men, til tross for all innsats, bærer ikke epletreet rikelig med frukt..

En av årsakene til dårlig frukting av et epletre kan være utdypingen av rotkragen. Det kan ikke begraves i jorden, ellers vil treets utvikling avta og epletreet slutte å bære frukt..

Rotkragen skal være på bakkenivå, og transplantatet skal være litt høyere.

Et av de viktigste stadiene av eple -omsorg er høstbeskjæring og krondannelse. Hvis kronen på treet ikke dannes, blir det for tykt. Grenene vil ikke motta nok lys og næringsstoffer. Dette vil påvirke dannelsen av blomsterknopper. Derfor er det nødvendig å beskjære epletreet hver høst..

Riktig beskjæring av epletreet

Det bør ikke være overvekst på grunnstammen, derfor må alle skuddene som strekker seg fra stammen under transplantatet fjernes. Hvis epletreet er forankret, trenger du ikke å gjøre dette..

Først og fremst fjernes tørket, sykt, frosset, så vel som grener rettet inne i kronen. Vokser vertikalt oppover – klem eller kutt av, siden fruktknopper ikke dannes på slike grener. Det er nødvendig å finne en knopp rettet bort fra stammen, telle ytterligere to knopper fra den og kutte av den gjenværende grenen med en beskjærer. Den laterale knoppen vil spire neste år.

Hvis grenen av epletreet divergerer i to, fjernes skuddet som er rettet inne i kronen, eller det dannes en fruktskudd 4-5 cm lang fra den, og skjærer den nesten til basen. Hvis stammen på et tre deler seg i to, kan det under fruktens vekt bryte. Derfor må du i dette tilfellet enten kutte ned halvparten av stammen, så vil den resterende rette seg og vokse som et vanlig epletre, eller feste de to stammene med en tykk tråd eller en metallkrok og fikse den ved foten av den første delen av skjelettgrener slik at vinkelen mellom stammene ikke blir større som epletrevekst.

For normal frukting av et epletre må treet ha en sterk sentral skudd, derfor blir tykkede skjelettgrener og skudd som er høyere enn det sentrale, forkortet.

Mindre næringsstoffer tilføres de nedre grenene på epletreet, så det er bedre å ikke svekke den første delen av skjelettgrener ved beskjæring. På det første nivået fjernes bare innadrettede kroner, syke eller frosne grener.

Previous Post
Cum se tratează o vacă dacă se constată mastită?
Next Post
Fungicid “Quadris” – o moarte rapidă pentru sporii fungici