15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan velge riktig legghøne

høne liggende høne Kyllinger legger fra 120 til 260 egg per år, avhengig av rasen. Derfor kjøper mange sommerboere halvårige verpehøner og beholder dem i sommersesongen. I gjennomsnitt, over sommeren, kan du få fra 70 til 90 egg fra en kylling. På grunn av den store etterspørselen etter verpehøner om sommeren, øker prisene på dem. Kostnaden for en høykvalitets høne varierer fra 300 til 550 rubler.

På våren er det imidlertid mange annonser for salg av eggleggingskyllinger til lave priser. Som regel er prisen i en slik annonse fra 150 til 200 rubler. Hun bør varsle kjøperen, men noen gartnere og sommerboere kjøper kyllinger for slike annonser. Ofte gir skrupelløse selgere toåringer til unge kyllinger, hvis eggproduksjon allerede har falt. Det er også tilfeller når forhandlere selger verpehøner fra et fjørfeoppdrett. En slik hønsehøne vil bare kunne komme inn hvis fôrbasen bevares og de primære forvaringsbetingelsene blir gjenskapt, noe som er umulig hjemme..

Vokser i fjørfeoppdrett

På fjørfehold, i industrilokaler, holdes temperaturen fra 25 ° C til 27 ° C, avhengig av rasen av verpehøne. For å øke eggproduksjonen får fuglene spesialfôr med høyt krittinnhold.

Kalsium er veldig viktig for verpehøner, men hvis det gis i overkant, blir bekkenbeinene til legghøna deformert, noe som vil føre til en nedgang i eggproduksjon, derfor brukes steinstein i stedet for kritt i fjørfeoppdrett som mat tilsetningsstoff.

For å forhindre pukking av egg, blir høner i en alder av 7 måneder cauterisert med et nebb. Etter denne prosedyren blekner kyllingens nebb, hvite striper vises på den..

For å forhindre at kyllinger blir syke, sprayes antibiotika spesielt i luften. Over tid undertrykker kunstige antibiotika immunsystemet til verpehøna. Hvis en slik kylling flyttes til et naturlig miljø eller en volier, vil eggproduksjonen lide på grunn av virussykdommer..

Utseendet til en god verpehøne

Derfor, når du velger en legghøne, må du ta hensyn til utseendet. En god leggehøne skal ha en voluminøs, myk mage. Hvis skinnet under vingene er elastisk, er kyllingen ung og bærer godt. Undersøk også hønens bekkenbein, hvis de er sterke og brede, vil høna ligge. Det viktigste tegnet på god eggproduksjon er temperaturen på kyllingskjell og øredobber. En ung kylling har en hevet kam, temperaturen kan nå 45 ° C.

Previous Post
Mierea de castan de elită: proprietăți utile și contraindicații, precum și caracteristici de aplicare
Next Post
Cum se realizează stratificarea semințelor acasă