15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Høy melkeproduktivitet hos kyr av rasen Galstino-Friesian

Holstein frisisk ku Galshta-frisiske kyr er en underart av storfe rasen Galshta. Fullblod Galshtins fødes hovedsakelig av store industrielle gårder. Kalserasen Galshtinsky har et høyt melkeavkastning. En gård med 100 dyr produserer 60 000 liter melk per sesong.

Denne melken er godt egnet for produksjon av modne oster, siden den har en høy prosentandel fett..

Kvegrasen Galshtinskaya tilhører de såkalte “varierte raser” i meieriretningen. Dyrene blir sett. Galshta -kyr har en hvit hovedfarge med svarte flekker..

Den galstino-frisiske rasen av kyr dukket opp som et resultat av seleksjon i USA og Canada. Dannelsen av denne underarten begynte på 1600 -tallet og endte på 1800 -tallet. Målet med to århundrer med avl var å øke melkeavkastningen til rasen av kyr fra Holland..

I 212 år ble personer med den høyeste melkeproduksjonen valgt. Spesiell oppmerksomhet ble rettet mot dyrenes renslighet, fordi de på 1800 -tallet ennå ikke visste hvordan de skulle sterilisere juret..

For å få god ren melk var det nødvendig å rengjøre fjøset hver dag. For å spare arbeidsressurser ble den rasen Holstein-Friesian av kuer avlet.

Fordeler og ulemper ved rasen

Fordelene med rasen inkluderer:

  • rask inntreden i puberteten;
  • høy melkeproduksjon;
  • upretensiøsitet å mate;
  • rolig natur hos de fleste individer.

Selv om kyr av rasen Galstino-Friesian anses å være rene, avhenger alt av betingelsene for internering. Hvis låven for eksempel har jordgulv, vil juret alltid være skittent..

Sammenlignet med kyr av Galshta-rasen går individer av rasen Galshta-Friesian raskere inn i puberteten. Hvis Galshtins kan dekkes i en alder av 1,8-2 år, så “bringer” Galshtino-Friesian rasen allerede det første avkommet på dette tidspunktet. Disse kuene dekkes ved 16 måneders alder..

Rasens upretensiøsitet til å mate lar deg mate dyrene med høy og matavfall. Galshtino-frisisk ku spiser veldig villig røtter og kli.

En stor appetitt kan betraktes som en ulempe. Kua må mates tre til fire ganger om dagen i perioden med aktiv vekst og to ganger om dagen etter den første amming. Investeringer i fôr vil være svært betydningsfulle for en privat datterselskap, men de vil lønne seg etter de første melkingene.

Galstino -Friesian rasen av kyr – video

Previous Post
Mierea de castan de elită: proprietăți utile și contraindicații, precum și caracteristici de aplicare
Next Post
Cum se realizează stratificarea semințelor acasă