15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tre måter å reprodusere frukttrær på

avlsmetode for frukttrær Frukttrær gir store utbytter av frukt, og derfor ønsker mange gartnere å forplante dem på nettstedet deres. Vaksinasjoner slår ikke alltid rot på grunnstammen, så nybegynnere gartnere kan bruke andre formeringsmetoder..

Det er tre hovedmåter for å reprodusere frukttrær, i tillegg til podning:

  • forplantning med stiklinger;
  • lagdeling;
  • ved metoden for kunstig dannelse av røtter på grenene.

Disse formeringsmetodene gir en høy overlevelsesrate for nye frøplanter. Samtidig beholder det nye plantematerialet alle egenskapene til modertreet fullt ut, noe som er veldig viktig for reproduksjonen av et bestemt utvalg frukttrær..

Formering av frukttrær ved stiklinger

Stiklinger for forplantning av frukttrær høstes om høsten under kronedannelse. Du kan lagre stiklinger dypfryst i fryseren eller plante dem i potter. På denne måten danner du sunne frøplanter, som du deretter kan transplantere utendørs om sommeren..

For å skaffe nye frøplanter brukes også metoden for grønne stiklinger..

Stiklinger bør plantes i delvis skygge og vannes godt. Flere pinner blir kjørt inn i nærheten av stiklingene, som en hvit klut trekkes på. Dermed opprettes et miniatyrdrivhus. Når stiklingene har et rotsystem, blir de transplantert til et solfylt sted, og kompleks mineralgjødsel og råtnet kumøkk blir introdusert i frøplantens sirkel nær stammen..

Med denne reproduksjonen er overlevelse av stiklinger 70% av den totale mengden plantemateriale..

Formering av frukttrær ved lagdeling

For å få nye planter garantert, bruk metoden for forplantning av frukttrær ved lagdeling. Velg den nedre grenen av et modent frukttre og skrell barken fra den i en sirkel. Denne prosessen kalles banding..

Ringing bremser dreneringen av næringsstoffer fra stiklingene, noe som øker rotdannelsen. For at rotdannelsesprosessen skal begynne, bøy grenen til bakken og dekk “ringen” med jord.

Etter tre måneder begynner dannelsen av rotsystemet, og neste sommer vil det være mulig å skille frøplanten fra moderplanten og transplantere til et nytt sted. Overlevelsesraten til frøplanter med denne reproduksjonsmetoden er 100%.

Kunstig rotdannelse ved grenen

Hvis det ikke er mulig å bøye grenen til bakken, lag et hull i plastposen og legg posen på en rett gren, og fyll deretter posen med jord. Bind posen løst og gi luft tilgang til grenen, fukt fuktig jorda. Etter at røttene er dannet, skill frøplanten med beskjæringssaks og transplanter til et nytt sted..

Previous Post
Mierea de castan de elită: proprietăți utile și contraindicații, precum și caracteristici de aplicare
Next Post
Cum se realizează stratificarea semințelor acasă