15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende leksikon: elefants yucca

yucca elefant En tykk, stiv søyle er kronet med en tett grønn rosett av blader. Det er takket være slike dekorative trekk at elefanten yucca vant kjærligheten til gartnere. Det er også verdt å legge til denne upretensiøse karakteren, som ledsages av enkel omsorg for kulturen. Oftest vokser den av hensyn til elegante peduncles, som er dekket med store hengende hvite klokker.

Når du planter en hagesort i en forhage, trenger du ikke tenke på at den forblir den samme flerårige blomsterpotten. Om høsten transplanteres den i en gryte, bringes inn i huset og lagres på et kjølig sted..

Elefanten Yucca: fra planting til sovende

Det kan ikke tilskrives super-finurlige kulturer. Likevel, for å nyte skjønnheten i et eksotisk tre, er det verdt å forstå hva det trenger. En hvilende periode observeres i plantens liv. Det begynner om høsten og varer til våren. Urtepotten overfører den lettere når den er i et kjølig rom (15-16 ° C uten å nøle). I dette tilfellet bør belysningen være god. Fra oktober til februar blir treet fuktet bare tre ganger. I varmt og tørt klima utføres vanning en gang i måneden. Yucca -elefant må forberede en løs, strukturert jord. Det fuktabsorberende underlaget består av:

  • drivhus land;
  • en stor del av dreneringsmateriale – trebark;
  • kull;
  • mose sphagnum.

Regelen for vanning – jo varmere, jo mer rikelig bør fuktigheten være. Siden slutten av mars har yucca blitt matet med kompleks mineralgjødsel hver 10. dag.

Gryten er valgt i liten størrelse og fylt med komponenter som er grundig blandet. Når beholderen er fylt med underlaget, rist oppvasken slik at det ikke dannes hull i jorden..

Et svakt rotsystem er et sårbart sted i kulturen. Hun lider ofte av overfyll. Dette er en av grunnene til at kjøpte frøplanter begynner å råtne. Så når de transplanteres fra rhizomet, rister de av transportjorden.

Om sommeren blir blomsterpotten tatt ut på balkongen eller tunet. Det er ikke sterkt anbefalt å gjøre dette, ellers blir det solbrenthet. For det første er kulturen vant til værforhold i 7 dager, og deretter forlatt for en kort tid i delvis skygge.

Spesifikk reproduksjon

Anlegget leveres til hagebruk i Europa fra Honduras. Der formidler erfarne blomsterhandlere det på en veldig smart måte. Stammen er delt i fragmenter og deretter plantet. Etter en stund våkner knopper på toppunktet av hver slik skjæring, som snart danner rosetter. Busker kuttes fra dem, som fungerer som frøplanter. Bare et lite drivhus er bygget for et slikt skaft: en støtte plasseres i midten av potten og dekkes med en gjennomsiktig pose. Den grønne massen sprayes med jevne mellomrom. Som et resultat vil det slå rot raskere. En slik operasjon med en elefants yucca (men bare med syv år gamle eller høye trær) kan utføres hjemme..

Previous Post
Mierea de castan de elită: proprietăți utile și contraindicații, precum și caracteristici de aplicare
Next Post
Cum se realizează stratificarea semințelor acasă