15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kompatibilitet og symbiose av frukttrær

hagen på landet Mange frukthager dyrker forskjellige frukttrær. Å plante frukttrær i nærheten, uten å ta hensyn til kompatibiliteten med hverandre, betyr mange ganger å redusere utbyttet av alle tresorter.

Antall frukter reduseres av flere årsaker:

  1. To treslag bruker de samme kjemiske forbindelsene for å danne frukt.
  2. Rotsystemet til frukttrær ligger i samme plan med hverandre.
  3. Ved planting av trær ble ikke nødvendig avstand observert.

Vurder prinsippene for trekompatibilitet.

Pære og eple kompatibilitet

Epletreet er et allsidig frukttre. Alle andre planter vokser godt ved siden av, inkludert mutteren, som ikke “kommer overens” med andre treslag. Frukten av et epletre er i sin tur godt påvirket av en pære. Rotsystemet frigjør unike kjemikalier som trengs for å danne epler..

Kirsebær og kirsebær vokser godt ved siden av pæren, og selve pæren lider av et slikt nabolag, fordi røttene til disse trærne er vevd inn i rotsystemet til pæren og undertrykker treet.

Hvis pæren ikke har båret frukt på lenge, og du planlegger å rive den opp med rot, plant unge kirsebærfrøplanter i nærheten. De vil utvikle seg godt, og rotsystemet til pæren vil gradvis tørke ut. Et tre med et deprimert rotsystem blir lettere å fjerne. Hvis du planlegger å øke frukten av en pære, plant et epletre ved siden av..

Kirsebær og søt kirsebær kompatibilitet

Veksten av kirsebær og søte kirsebær, så vel som plommer, vil bli betydelig akselerert hvis disse trærne plantes ved siden av hverandre. Nesten alle steinfrukter roter godt nær druer. Unntaket er fersken. Rotsystemet ligger på samme nivå som drues rotsystem, så røttene er sammenflettet med hverandre..

Ferskenen vokser godt ved siden av andre steintrær, men aprikosen tåler ikke et slikt nabolag. Dette frukttreet plantes best ved siden av epletreet..

Avstand mellom trær

For at frukttrær skal begynne å bære frukt tidligere og gi store avlinger, må du observere avstanden mellom dem. Avstanden beregnes ved hjelp av formelen “Sa + SB = S”, hvor “Sa” er høyden på det første treet, “SB” er høyden på det andre treet, “S” er avstanden mellom dem.

Ikke plant bærbusker eller grønnsaker ved siden av trær, da disse avlingene kan spre mange sopp- og virussykdommer. Planter som poteter trekker for mye næringsstoffer fra jorda.

Previous Post
Mierea de castan de elită: proprietăți utile și contraindicații, precum și caracteristici de aplicare
Next Post
Cum se realizează stratificarea semințelor acasă