15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vintersåing av aquilegia

vintersåing av aquilegia Om våren har sommerboerne mye trøbbel, fordi de må ha tid til å plante både hageavlinger og blomster. For å frigjøre deg litt, kan du foreta en overvintringssåing av aquilegia. Da det kommer varme, gjenstår det bare å rydde opp i blomsterbedet og med en rolig sjel starte frøplanter av tomater eller paprika. Hva er den beste måten å plante et nedslagsfelt før vinteren, og når er det bedre å gjøre det?

Når skal man lage hagen

Som vanlig, for høstplanting av aquilegia, må jorda forberedes på forhånd. I september måned bør blomsterbedet graves opp slik at jorden er løs. For å forbedre jordens struktur anbefales det å legge til humus eller kompost for graving..

Mineralgjødsel trenger ikke påføres før vinterplanting.

Tidspunkt for vinterlanding

Det er bedre å begynne å så frø av aquilegia i andre halvdel av høsten, når bakken “avkjøles” til 2-4 ° C på dybden. Avhengig av dyrkningsområdet kan dette være oktober eller til og med november. Å plante tidligere kan hjelpe frøene til å spire. Dette er helt ubrukelig, fordi unge frøplanter ikke vil overleve vinteren, dessuten vil de ganske enkelt ikke leve for å se det. Med de første gode frostene forsvinner plantene. Og hvis du sår, når det allerede er kjølig, vil frøene ganske enkelt “gå i dvalemodus”. Etter å ha bestått naturlig stratifisering, vil de stige, som forventet, med vårvarme..

Takket være den naturlige kjøleprosessen viser frøplanter fra frø sådd før vinteren seg å være sterkere.

Vintersåing aquilegia – plantemetoder

For høstplanting må du bruke tørre frø, uten bløtlegging og andre forberedende behandlinger..

Du kan så dem på en av måtene du kan velge en blomsterhandler på:

  1. Vent til den første snøen faller. Skrap den litt med hendene i hagen, men slik at et snølag blir igjen på bakken. Spred frø over snøen – de er så godt synlige at det vil bidra til å unngå fortykning av avlingene. Hell litt jord på toppen, samlet på forhånd, og deretter – med snø, som ble samlet fra blomsterbedet.
  2. Før det faller snø, sår du direkte i jorda. Du kan lage riller eller bare spre frøene, og dekk dem deretter med et tynt lag jord..
  3. Så spesielt verdifulle sortprøver i potter med et lett underlag, og først deretter grave i beholdere i hagen.

I de to siste tilfellene bør avlinger dekkes før de første frostene. Et godt mulchlag av falne blader eller spunbond er egnet for dette..

Å så aquilegia om vinteren tillater ikke bare å få sunnere planter, men også spare tid på vårproblemer. På slutten av våren kan unge busker plantes på et permanent sted. Og allerede neste år vil aquilegia glede seg over den første blomstringen.

Når og hvordan du sår aquilegia før vinteren – video

Previous Post
Å bygge et hus for enkeltbier
Next Post
Vi velger blomstrende trær for å skape et unikt landskapsdesign