15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Voksende aquilegia i hagen: alt du trenger for å kjenne en amatørblomsterhandler

voksende aquilegia i hagen Mange nybegynnere gartnere foretrekker å få erfaring med upretensiøse planter som ikke er forskjellige i spesielle krav. For eksempel er voksende aquilegia en flott mulighet til å få delikate vårblomster til en minimal kostnad. Det kjekke nedslagsfeltet, som det flerårige også kalles, er først skjørt. Når den vokser opp, blir den til en frodig busk, motstandsdyktig mot tørke og frost. Hver vår eller sommer vil han glede seg over sjarmerende klokker med lange spor.

Hvor å plante aquilegia

Nedbørfeltet er en av de allsidige plantene som vil trives hvor som helst. Blomster kan vokse både i et solrikt område og i et skyggefullt hjørne. Hvert øyeblikk har sine egne fordeler og ulemper. Hvis du vil ha flere blomsterstander og større knopper, er det bedre å plante aquilegia i solen. Men i mangel av muligheten til å vanne sengene ofte, spesielt først, er det verdt å plante blomster i delvis skygge..

Voksende aquilegia: hvordan du planter og hvordan du bryr deg

Den enkleste måten å avle et nedslagsfelt er å kjøpe og så frø. De kan plantes direkte i åpen mark sent på våren eller før vinteren. Senere, når avlingene vokser, må de tynnes ut..

Og hvis du sår frø i mars for frøplanter, vil du kunne bringe blomstring av stauder litt nærmere. Frøplanter plantes på et blomsterbed på forsommeren. Hvis humus tidligere ble introdusert i blomsterbedet, trenger du ikke legge til mer gjødsel når du planter busker. For at aquilegia skal få plass til å vokse, bør det være en avstand på omtrent 30 cm mellom hullene. De plantede plantene skal vannes rikelig.

Ytterligere omsorg for aquilegia er enkelt:

  1. I begynnelsen må unge busker vannes ofte. Det er like viktig å opprettholde fuktigheten hvis somrene er tørre. Men nærmere høsten kan vanning gjøres sjeldnere. Voksne planter har god tørketoleranse.
  2. Etter vanning må du klippe buskene. Dette vil holde bakken fuktig lenger om sommeren..
  3. 2-3 uker etter planting kan du lage den første toppdressingen. Et hvilket som helst mineralkompleks er egnet, bare konsentrasjonen bør være 2 ganger svakere enn angitt. I fremtiden er det nok å utføre enda en slik fôring.
  4. Til høsten, når den overjordiske delen av buskene visner, kan den kuttes.
  5. På våren, i mai måned, kan overvintrede planter mates med små mengder granulær gjødsel. Du kan gjenta prosedyren på slutten av sommeren..

Den første vinteren er det bedre å dekke den unge aquilegiaen i det minste med grangrener. I de påfølgende årene vil voksne busker kunne dvale uten ly..

Aquilegia vil blomstre for andre året. Den første blomstringen er kanskje ikke så rikelig, men hvert år blir det flere og flere knopper. På slutten av blomstringen er det bedre å kutte av de falmede stenglene. De vil ta bort mat og forstyrre forberedelsen av planter for overvintring. Hvis du trenger å samle frø, kan du legge igjen et par. Generelt vil det ikke være noe problem å vokse aquilegia. Den kan vokse både i solen og i skyggen, og omsorg for en vakker flerårig, som vi kan se, er minimal..

Hvordan vokse aquilegia og hvordan du tar vare på det – video

Previous Post
Riktig fôring av smågris fra 1 til 6 måneder
Next Post
Plantarea și reproducerea mesteacănului într-un teren personal