15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Såing av aquilegia -frø til frøplanter eller hvordan du får vennlige skudd

såing av aquilegia -frø til frøplanter Vakre runde aquilegia -busker med høye peduncles som sjarmerende klokker henger på, kan sees nesten overalt. Noen kjøper dem i form av allerede vokste frøplanter, men de fleste foretrekker å så aquilegia -frø til frøplanter. Dette er et rimeligere alternativ, for for en liten mengde kan du få et par dusin planter. Mens det på markedet bare vil være et par busker. Hva er verdt å vite og gjøre slik at frøene vil glede seg med høy spiring?

Trenger frø forberedelse og hvordan du gjør det

I aquilegia er frøene veldig små, dessuten har de et ganske sterkt skall. Svært ofte, når du sår dem rett fra posen, er resultatene ikke lykkelige. Frø spire i lang tid, og selv da i en enkelt rekkefølge. For å garantere god spiring trenger de bare å være forberedt på forhånd ved å utsette dem for en stratifiseringsprosedyre..

Dette kan gjøres på flere måter:

  1. Fukt et stykke tøy, legg frø i det og send det til kjøleskapet i en måned. Man må passe på at stoffet ikke tørker ut.
  2. Hell sand i brettet, fukt det, strø frø over overflaten. Dekk til og sett i kjøleskap i 3-4 uker.
  3. Samle et lett underlag i en beholder, søl det med kaliumpermanganat for desinfeksjon. Dryss frø, lokk og sett i kjøleskap i en måned.
  4. Gjenta trinnene fra trinn 3, men grave beholderen i hagen.
  5. Hvis frøene ble høstet for mer enn 2 år siden, bør de forhåndsbehandles med Epin. Veks deretter mellom kald og varm lagdeling. Først skal frø plassert i sand eller jord oppbevares i et oppvarmet rom i 3-4 dager. Ta det deretter til et kjølerom i en måned, og returner det deretter tilbake til et varmt hus.

For å lette spiring og bryte skallet, kan frø (spesielt gamle) skjæres ved å gni med sandpapir.

Såing av aquilegia -frø til frøplanter

For dyrking av frøplanter er det bedre å forberede tilstrekkelig høye beholdere med dreneringshull. Aquilegia bygger opp en lang rot allerede i ung alder. I små boller har han rett og slett ikke nok plass..

Jorden for planting skal være lett og næringsrik. For eksempel er en lik blanding av sand, humus og torvjord egnet..

Såing av aquilegia -frø til frøplanter i seg selv er ikke annerledes. Frø som har spiret, men ikke har blitt plantet, er ganske enkelt spredt over jordoverflaten uten å bli dypere. Det er nok bare å spraye dem rikelig fra en sprayflaske, så kommer de dypt under en vannstrøm. Inntil fremveksten av frøplanter, bør avlingene holdes under en film og plasseres på et lyst og varmt vindu..

Finesser ved å så aquilegia -frø til frøplanter – video

Previous Post
Riktig fôring av smågris fra 1 til 6 måneder
Next Post
Plantarea și reproducerea mesteacănului într-un teren personal