15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Anlegg for store rom – lyre ficus

ficus lyre De fleste blomsterhandlere, når de sier “ficus”, forestiller seg et tre med små blader. Imidlertid er det blant dem slike varianter, hvis størrelse bare kan misunnes. For eksempel, blant “innendørs giganter” er det verdt å merke seg lyre ficus – en av de høyeste plantene av denne arten.

Om emnet: ficus Benjamina hjemmepleie med foto + kroneformasjon!

Hvordan en ficus ser ut i naturen og hjemme?

Fødselslandet til lyre ficus er tropene i Afrika. Der når den ganske enkelt enorme størrelser – det er eksemplarer på omtrent 30 m høye, men i et lukket rom overstiger buskens totale høyde sjelden 3 m. Enig, for en leilighet er dette allerede mye.

I utgangspunktet har planten en oppreist form, men hvis den ikke har nok lys, blir den til en epifyt (den legger seg ned og fletter nabokulturer og strekker seg ut på jakt etter lys).

Hva annet er spesielt med denne ficusen? I tillegg til den gigantiske størrelsen på treet, har det ikke mindre store blader. Lengden på bladplaten når 50 cm, og bredden er 25 cm. De er malt i mørkegrønn og har en blank glans. Kantene på bladplatene er litt bølgete på grunn av at de så å si er bundet langs den sentrale venen. Gjennom arket avviker sideårene til sidene – de er lysere i fargen, så mønsteret er godt synlig. Hovedstammen til en voksen plante har en grov overflate og er dekket med brun bark med en grå fargetone. Bladene er festet på små petioles opptil 7 cm i lengde.

Siden bladets form ligner en fiolin, kalles planten ofte også fiolin ficus..

Ficus varianter

Takket være arbeidet til oppdrettere har flere typer lyrfikus blitt avlet. Til dags dato har det vært mulig å skaffe til og med dvergsorter som er mest tilpasset hjemmedyrking, men som samtidig beholder de andre artskarakteristikkene..

Så, oftest er det slike varianter:

  • Little Fiddle er en mellomstor busk, maksimal høyde overstiger ikke 1,5 m, og lengden på bladene er ikke mer enn 25 cm;
  • Bambino er den minste ficus med en høyde på bare 15 cm, men med karakteristiske krøllete blader og et mønster på dem, busker den godt.

For elskere av høye og slanke planter er ficus lyre Columnarius egnet – den kjennetegnes ved sin raske vekst og søyleform.

Funksjoner i hjemmet vokser

For at bladene ikke skal miste sin rike farge, trenger denne typen ficus streng overholdelse av temperaturregimet og vanningsregler. Om sommeren må du fjerne blomsten i et kjølig rom, der lufttemperaturen ikke stiger mer enn 25 grader Celsius. Om vinteren trenger planten også kjølig – maksimumsverdiene på termometeret bør ikke være mer enn 20, men ikke mindre enn 13 grader Celsius..

Lyrate ficus er veldig glad i fuktighet, men dette betyr ikke at den må helles hele tiden. Det er best å spraye bladene ofte og vaske dem regelmessig..

For å stimulere forgrening er det i mars nødvendig å kutte toppen av skuddene (over internoden).

Det er bedre å bestemme bostedet for en blomsterpotte en gang for alle – blomsten tåler ikke permutasjon godt. Det er nødvendig å velge et lyst rom (helst et østlig), ellers vil ficus vokse dårlig og strekke seg, og bladene faller av.

Lyre ficus: voksing og poding – video

Previous Post
Riktig fôring av smågris fra 1 til 6 måneder
Next Post
Plantarea și reproducerea mesteacănului într-un teren personal