15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan begynne å holde gjess

holde gjess på gårdsplassen Gjess var vanlig i Russland fram til 1700 -tallet, men med ankomsten av slagtekyllingsraser av kyllinger, kalkuner og ender, bestemmer færre og færre bønder seg for å ha denne fuglen. Likevel er gjess den nest mest utbredte fjærfearten i verden..

De vokser for dunen sin, som brukes som fyllstoff for vinterklær. Gåselever er hovedingrediensen i den franske foie gras -retten. Kjøttet til denne fuglen er veldig kaloririkt og tilfredsstillende, så det brukes av idrettsutøvere for å få muskelmasse..

Voliere for gjess

Å holde gjess er forskjellig fra å holde kyllinger, ender eller kalkuner. I motsetning til annet fjærfe trenger gjess gratis beite. Disse fuglene kan spise opptil 6 kg grønn mat per dag, så det er uønsket å ha dem i en trang voliere..

På grunn av mangel på grønn mat vil ikke gjess få muskelmasse. Immuniteten deres vil synke. I en trang voliere øker risikoen for infeksjon med helminter mange ganger, så det er bedre å holde gjess på fritt beite.

Gjess kan oppbevares i et lukket kabinett, men dette er ikke gunstig. Du må høste en stor mengde høy for fjærfeet og hver tredje måned for å forebygge helminthiske sykdommer..

I tillegg til å høste grønn mat, må du følge noen flere regler for å holde gjess:

  1. Rengjør volieren regelmessig. Gjess, i motsetning til kyllinger, tråkker ikke avføring og høy, derfor øker risikoen for koksidiose uten å rengjøre lokalene..
  2. Legg den med et hundenett.
  3. For å avle ditt eget husdyr, bruk inkubatorer, fjern egg fra gåsehuset i tide, for ikke å provosere inkubasjonsinstinktet.

Det er verdt å huske at gjess er veldig bråkete fugler, så hvis dette er første gang du starter dem, må du avtale med naboene dine på forhånd.

Hvordan velge gjess

Velg en gjessras basert på dine behov. Det er tre retninger av bergarter:

  • kjøtt;
  • dunete;
  • fet.

Undersøk raseinformasjon og kontakt fjørfeoppdrettere. Det ideelle alternativet ville være å finne en oppdretter som vil kontrollere gjessens samsvar med rasestandarder, vise hovedflokken og hovedprodusentene. Sterke foreldre vil produsere sunne avkom av høy kvalitet.

Hvis det ikke er passende gjess i ditt område, må du kontakte oppdrettere fra andre områder. Gjess tolererer perfekt transport i bagasjerommet i flyet, slik at den valgte rasen kan leveres til deg selv fra land utenfor CIS.

Previous Post
Melon syltetøy oppskrifter med appelsin, epler, vannmelon
Next Post
Creșterea caprelor acasă pentru începători