15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Industriell torvuttak

torvuttrekking Torv er en god grobunn for planter, men mange gartnere undervurderer dette mineralet og gjødsler plantene sine med kylling eller kumøkk. Slik gjødsel er dyrere enn torv, men gjødsel og torv inneholder samme mengde næringsstoffer. Den eneste forskjellen mellom torv og gjødsel er at et overskudd av organisk gjødsel forårsaker dannelse av nitrater. Torv, derimot, brytes bare ned i sporstoffer: nitrogen, kalium og fosfor. Denne nyttige kvaliteten er mye brukt i drivhus. Vurder hva torv er og hvordan det blir utvunnet i industriell skala.

Hva er torv

Torv er planteavfall som dekomponerte og komprimerte for hundrevis av år siden. Torv dannes bare i sumpene. Det er myrens høye fuktighet som fremmer reproduksjon av bakterier, som i prosessen med sin vitale aktivitet bearbeider restene av myrplanter til torv. I løpet av perioden med vital aktivitet frigjør disse bakteriene en stor mengde termisk energi. Det er derfor plantens rotsystem er mer behagelig i torvjord..

Under industrialiseringen av Sovjetunionen ble torv brukt til å generere elektrisitet. Da torvkraftverkene ble stengt, begynte forskere å studere torv og se etter andre bruksområder for det. Det viste seg at torv er en utmerket bioaktiv gjødsel. Det var torv og gjødsel basert på det som bidro til å øke utbyttet av korn og poteter flere ganger..

Torvuttak

Torv brytes i myr. For industriell gruvedrift dreneres sumpen ved å legge dreneringskanaler. Hvis du ser på sumpen ovenfra, vil nettverket av dreneringskanaler ligne nettverket av byveier. Hovedkanalen leder vann til en innsjø eller elv i nærheten av sumpen. Bruttoutløpskanalene strømmer inn i hovedkanalen. Skaftkanaler krysses av mange små kartkanaler som samler vann fra hele sumpen.

Når sumpen tømmes, forlater spesielle maskiner med kuttere den. De graver opp torven og maler den til smuler. Deretter tørker torven nøyaktig en dag. Når torvsmuler separeres og tørkes i en torvavsetning, samles den i stabler – kunstige åser. Videre får stablene en trekantet form slik at vannet renner ned til bakken i regnvær. Deretter transporteres mineralet til fyllingsfabrikken, hvor torven pakkes både i fem-liters poser og i en beholder med et volum på 200 liter..

Torv er et av få bulkmaterialer, hvor mengden vanligvis måles i liter. Torvvolumet er mer stabilt fordi vekten avhenger av fuktighetsinnholdet i torven. Derfor fukter skrupelløse selgere torven og selger den ved å måle mengden gjødsel i kilo..

Previous Post
Hvordan lage et koselig avslapningsområde i landet
Next Post
Purcei din rasa Landrace în casa de la țară