15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hyllebærurt – upretensiøs, vakker og medisinsk ugress

hyllebærurt Høye, spredte busker med vakre fjærblader vokser på veikanten, langs elvebredden og i skogkanten. Og på ødemarkene blir den eldste urteaktige og til og med om et par år dronningen på et forlatt sted. På grunn av sin frodige blomstring og medisinske egenskaper kan planten imidlertid ofte finnes i hagen. Hyllebær ser virkelig veldig vakkert ut, med sine utskårne blader, delikate klynger av blomsterstand eller kontrasterende svarte klynger av frukt. I tillegg egner den seg godt til beskjæring, slik at du kan gi busken et velpleid utseende. Og det er sagn om de helbredende egenskapene til denne kulturen: Herbalists er sikre på at det kan hjelpe selv i onkologi..

For den spesifikke ubehagelige lukten av blader og stilker, kaller folket hyllebær stinkende eller vilt.

Beskrivelse av anlegget

Urtehylle vokser i form av en tett busk med mange forgrenede rette skudd. Høyden er minst 60 cm, og under gunstige forhold kan den til og med overstige 1,5 m.Hvis du knekker eller kutter stammen, blir det klart at den er hul med en hvitaktig kjerne. Over er grenene grønne, som bladene. Bladplaten er veldig dekorativ takket være inndelingen i lapper. Hver av dem har en grunne, ujevn kant og en skarp spiss..

På begynnelsen av sommeren blomstrer store hvite skjoldbruskkjertelblomstrer bestående av små blomster på grenene. Diameteren kan være 20 cm, og formen er nesten vanlig, rund. Til høsten modnes klynger av små sorte bær med rød fruktkjøtt og også en ubehagelig aroma.

Hyllebær og svart hyllebær er beslektede, men forskjellige kulturer. De kan kjennetegnes ved to tegn: i det første er den ubehagelige lukten mer uttalt, i tillegg er anthers farget rødt. I den svarte hyllebæren er de gule.

Hyllebærurt: fordelaktige egenskaper og anvendelse

Hyllebærblad og frukt inneholder en farlig komponent – amygdalin, så friske bær kan ikke brukes, som løvfiskdelen. Men under tørkeprosessen blir den nøytralisert. De fleste nyttige stoffene finnes i plantens røtter, hvorfra effektive diuretika tilberedes. Andre deler av busken er også kurative. En infusjon av blader med kvister hjelper med hudsykdommer i form av en komprimering, og et avkok av blomsterstander har en diaforetisk effekt.

Drikker laget av urteaktig hyllebær har en gunstig effekt på menneskekroppen, nemlig:

  • lindre hodepine;
  • berolige og forbedre søvnen;
  • lavere blodsukkernivå;
  • øke immuniteten;
  • hjelp med leddsykdommer, nevralgi, leddgikt, radikulitt;
  • øke utstrømningen av galle og svette;
  • hemme utviklingen av ondartede svulster.

Ved å ta buljonger med hyllebær må du følge instruksjonene strengt, og ikke glemme at planten er giftig. Men for barn, gravide og ammende, er slik behandling kategorisk kontraindisert..

Hvordan ser og vokser urteaktig hyllebær – video

Previous Post
Hvordan lage et koselig avslapningsområde i landet
Next Post
Purcei din rasa Landrace în casa de la țară