15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vedlikehold og korrekt bruk av sekskantene

beskjæring i hagen Ved beskjæring av frukttrær og bærbusker bruker amatørgartnere en beskjærer. Dette hageredskapet brukes også til poding av stiklinger på stammen og fjerning av grener “på ringen”. Beskjæringssaksene med forlenget håndtak kan brukes til å danne kronen på modne trær.

For at beskjæringssaksene skal tjene lenge, må de brukes riktig, og for å unngå sammenbrudd må du vite hvilke deler verktøyet består av og vedlikeholde det riktig.

Tilbehør og beskjæringssaks

Hagen beskjærer består av to deler: et skjæreblad og en sigdformet del. I motsetning til saks har beskjæreren bare ett blad. Halvmånedelen er ikke skjerpet og tjener til å klemme grenen.

Skjæringsdelen av sekatørene skal alltid være nærmere treet. Dette lar deg fjerne grener “på ringen” uten å etterlate “stubber”. Hvis du trenger å pode en stilk på stammen, bør den sigdformede delen plasseres nærmere treet. Dette vil gjøre kuttet skrått og glatt..

Sekatørfjæren bør strammes regelmessig med en skrutrekker. Før høsthage -behandlingen smøres beskjæringssaksfjæren. Fjærsmøremiddel leveres med merkede sekatører.

Det er plastfjærhageskjærere på salg. Disse verktøyene er bare egnet for beskjæring av innendørs grønne planter og unge busker. Slike beskjæringssaks er ikke egnet for behandling av trær..

Leveres også med noen merkede saks:

  • reservedeler;
  • bryne eller sandpapir;
  • ekstra fjærsett.

Hagen beskjærer knivene en gang i året. Etter beskjæring av trær og busker må beskjæringssaksene lagres forsvarlig.

Lagring av sekatører

Etter bruk må beskjæringssaksene rengjøres for gjenværende tresaft, slik at bladene ikke ruster under lagring. Hvis hageverktøyet ikke har en innebygd sikkerhetslås, kan du kjøpe en avtakbar for sikker oppbevaring..

Hvis verktøydelene er laget av mykt metall uten titanforstøvning, lagres beskjæringssaksene på et mørkt sted med lav luftfuktighet. Den samme regelen gjelder for reserveblader og fjærer..

Før du begynner å trimme, må du forberede verktøyet for arbeid: Slip bladet, stram og smør verktøyfjæren. Den sigdformede delen av sekatørene er “flådd” med sandpapir, og fjerner alle uregelmessigheter.

Previous Post
Hvordan bruke Solikox til kaniner
Next Post
Pentru repararea electrocasnicelor folosim un fier de lipit din China