15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Populære varianter av upretensiøse busker for hagen – spirea

spirea på nettstedet Spirea er en av de mest favorittplantene i hagen. Under blomstring er tette busker fullstendig dekket med hvite eller rosa blomsterstander, noe som skaper et unikt utseende. I tillegg er buskene også helt upretensiøse: spirea vokser godt på hvilken som helst jord og krever ikke ly for vinteren..

Alle typer spirea, avhengig av blomstringstiden, er delt inn i to grupper:

 • planter som blomstrer om våren;
 • busker som blomstrer om sommeren.

Vårblomstrende arter av spirea

Blant buskene, som blomstrer om våren, finner du oftest følgende sorter på tomtene:

 1. Spirea i eik. En høy busk opp til 2,5 m høy, dekket med mange blomster som praktisk talt skjuler løvet.
 2. Skarptannet spirea. En busk som ikke er mer enn 2 m høy, har en bred spredningskrone av bueformede skudd, som ligger veldig vakre, delikate, smale mørkegrønne blader (til høsten blir de gule).
 3. Askespirea. Den høye sterkt forgrenede busken (opptil 2 m) fikk navnet sitt på grunn av de grågrønne bladene, pubescent på undersiden. Blomstringen varer 1,5 måned.
 4. Spirea Thunberg. En mellomstor busk (maks 1,5 m) er dekket med tette og lange blader, som endrer farge tre ganger i løpet av sesongen: unge blader er først gulaktige, om sommeren er de mettet med en lys grønn farge, og om høsten får de en oransje farge. Små blomsterstander i form av paraplyer blomstrer allerede før løvets masse vises.
 5. Spirea Wangutta. En bred busk på opptil 2 m i høyden blomstrer i 2-3 uker, noen ganger er en annen bølge mulig i juli.
 6. Spirea Wangutta Pink Ice. Skiller seg ut i kremet blomsterstand på toppen og variert farge på unge blader.
 7. Spirea. Hengende skudd danner en høy busk og vokser veldig raskt. Langstrakte grønne blader får en gulbrun farge til høsten. Blomstrer fra mai til midten av juni med hvite paraplyer.

Vårblomstrende arter av spirea blomstrer i mai måned med hvite blomsterstander.

Busker med sommerblomstring

Spirea, som blomstrer om sommeren, er ikke mindre vakker. Fra denne gruppen er det verdt å merke seg følgende varianter:

 1. Japansk spirea. En mellomstor busk (ikke mer enn 1,5 m i høyden) om våren er dekket med rødlige blader, som til slutt får en blågrønn farge, og ved høsten tilsettes en gul og rød fargetone. Bloom varer hele sommeren.
 2. Spirea Macrophylla. En liten (i gjennomsnitt omtrent 1,3 m høyde) busk er dekket med store blader med en rynket tallerken og en takket kant. Ungt løvverk er rødt, og gamle blader er grønne, noe som gir spirea (foto) et unikt utseende om høsten.
 3. Spirea Albiflora. En dvergsort av en plante med en buskhøyde på 80 cm, refererer til langlever, men utvikler seg sakte. Langstrakte grønne blader blir gule til høsten.

Sommersorter blomstrer i juli på unge skudd, og nesten alle artene har rosa blomsterstand.

Videovurdering av populære varianter av spirea

Previous Post
Hvordan bruke Solikox til kaniner
Next Post
Pentru repararea electrocasnicelor folosim un fier de lipit din China