15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av kaprifol og stell av frøplanter

kaprifolje frøplanter fra stiklinger Honeysuckle er veldig glad i solrike områder, men buskene vokser ikke godt i høyere høyder. Planten tåler heller ikke stillestående vann. Derfor må du plante kaprifol i en godt forberedt plantegrop på et flatt område. Den vokste kaprifolbusk bør ikke transplanteres til et nytt sted, da det vil være veldig smertefullt og kanskje ikke slå rot. Derfor forplantes kaprifol ved metoden for grønne stiklinger. Stiklinger høstes tidlig – midt på sommeren. Honeysuckle er en tidlig plante, og saftstrømmen av busker stopper når temperaturen synker til + 10 ° C – ( + 8 ° C), så høsting av stiklinger kan ikke utsettes. Les hvordan du formerer kaprifol?

Høsting av stiklinger

For poding må du velge en sterk basal gren. En gren med et stort antall årlige skudd eller en stor grønn skyte vil gjøre. Honeysuckle -stiklinger slår ikke godt rot, så det er nødvendig å høste grønne skudd med to eller tre internoder.

Honeysuckle -stilken vil slå rot bedre hvis du skiller den fra moderbusken sammen med 2 til 3 centimeter skogkledd gren. Da vil skjæringen utvikle et fibrøst rotsystem raskere..

Et sted for dyrking av stiklinger

Honeysuckle, som andre busker, trenger skyggelegging og høy luftfuktighet i perioden med rotdannelse. Derfor plantes stiklingene i et spesielt forberedt bed med fruktbar jord, dekket med svart agrofibre. Buer er installert over hagesengen og dekket med en film. Næringsjorden tilberedes ved å blande sand, humus og torv i like store mengder. Ovenfra er denne blandingen dekket med et lag med kalsinert elvesand. Grønne stiklinger plantes i slik jord. Hagen vannes to ganger i uken i flere måneder, og opprettholder dermed konstant fuktighet. Hvis du planter et stort antall stiklinger, er denne metoden den mest rasjonelle for deg, men hvis det er lite kaprifol, kan stiklingene dyrkes i plastflasker..

Voksende stiklinger i flasker

For å vokse kaprifol fra en skjæring, legges den i en liter plastflaske, som er ferdigskåret i to deler. Dreneringshull lages i bunnen av flasken for å tappe vann. Bunnen av flasken er fullstendig fylt med en fruktbar blanding, som deretter blir godt fuktet. Vertikale spor er laget på toppen av flasken. Deretter plantes skjæringen i jorden og dekkes med toppen av flasken. Det viser seg en nesten forseglet beholder der fuktighet forblir lenge.

For dannelsen av et kraftig rotsystem kan du bruke stimulerende legemidler, for eksempel rot. Men det er viktig å overholde forbrukstallene som er angitt av produsenten..

Previous Post
Hvordan bruke Solikox til kaniner
Next Post
Pentru repararea electrocasnicelor folosim un fier de lipit din China