15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan slå rust på frukttreblader

rustskader Sykdommer forekommer ikke bare hos innendørs og hageplanter, frukttrær er også utsatt for ulike infeksjoner. En av de vanligste sykdommene er bladrust. Selv et voksent sterkt tre kan ikke motstå det, og en ung frøplante med et skjørt rotsystem, enda mer.

Hvordan vises bladrust??

I de innledende stadiene av denne plantesykdommen er den bladrike platen dekket med små oransje flekker. Over tid vokser de til 1 cm eller mer. I dette tilfellet dannes det en tett oppbygging på baksiden av arket (like under flekken). Med en økning i det berørte området begynner bladene å krølle og smuldre helt.

I syke trær svekkes immuniteten, noe som resulterer i at de ikke overlever vinteren godt: voksne plantinger fryser delvis, og plantene plantet denne sesongen kan fryse helt ut. I tillegg synker avkastningen fra år til år..

Årsaker til “rusten” plantesykdom

I de fleste tilfeller blir plantinger som vokser i nabolaget bærere av rustsporer. Erfarne gartnere har lenge lagt merke til at epler, pærer og plommer er mest utsatt for sykdom. Fra busker, bringebær, stikkelsbær og rips er ofte syke..

Rustsopp (årsaken til sykdommen) bæres av vindkast som påvirker alle plantene som faller.

Bladrustbehandling

Berørte trær må sprayes flere ganger:

  • tidlig på våren før knoppbrudd – med en løsning av kobbersulfat med en hastighet på 300 g per bøtte vann;
  • under blomstring – med Horus;
  • etter slutten av blomstringen – Skor, Raek eller Fitalavin.

Fallne blader må samles og brennes..

Sykdomsforebygging

For å beskytte hagen din mot den lumske sykdommen til epletreet og andre planter, må du inspisere plantene oftere. Området skal holdes rent, fjerne løv og ugress som faller i tide. Det skal ikke tillates at vann stagnerer i nærkroppssirkelen etter rikelig vanning, siden dette er et ideelt miljø for utvikling av soppinfeksjoner.

Den beste forebyggingen av rust er å bruke til å dyrke bare sonede varianter av frukttrær som er immun mot rust..

Det er nødvendig å regelmessig utføre sanitærbeskjæring, samt å vaske koffertene med en blanding av kalk (slakt) og preparater som inneholder kobber. I tillegg er det nødvendig å grave opp nærkroppssirkelen årlig, hvoretter jorden behandles vekselvis med urea og kobbersulfat..

Metoder for å håndtere bladrust i frukttrær – video

Previous Post
Molting hos kaniner – hvorfor mister et dyr hår?
Next Post
Roșie olandeză durabilă Rio Fuego – unde să crească și cum să folosească soiul