15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bekjempelse av kålsykdommer

kål sykdommer Ofte, etter høsting av kål, på grunn av mangel på fritid fra gartnere eller av andre årsaker, forblir blader og stubber på stedet. Selvfølgelig, til neste vår, vil de fleste kålrester råtne, og resten vil uansett bli fjernet før plantingsperioden starter. Slikt avfall kan imidlertid forårsake enorm skade på stedet hvis kålen har blitt rammet av sykdommer. Sykdomsfremkallende sporer er i stand til å trenge inn i jorda, og med varmenes ankomst vil de begynne å aktivt formere seg og påvirke plantede planter.

Noen av de vanligste kålsykdommene er:

  • kjøl;
  • slimete bakteriose.

Kålkjøl

Det andre navnet på sykdommen er rotkreft. Berørte planter skiller seg utad praktisk talt ikke fra andre, bortsett fra at bladene visner litt og blir svakt gule. Men når du graver ut stubben fra bakken, kan diagnosen stilles umiddelbart: de små tynne røttene ser ut til å hovne opp på grunn av vekstene som dannes på dem.

Årsaken til sykdommen er en sopp som raskt utvikler seg i fuktig jord, og det er umulig å kurere syke planter. De må fjernes og kastes..

Keela overføres lett til andre planter gjennom jorden der sopp forblir, derfor bør jorda fra området der syke avlinger vokste også fjernes..

Etter ødeleggelsen av den syke kålen må sengene behandles med en oppløsning av Bordeaux -væske. Det vil være mulig å plante slike avlinger der ikke tidligere enn om 5 år..

For å forhindre sykdom hos kål med kjøl, anbefales det å bruke gjødsel med en overvekt av kalsium, aske og kolloidalt svovel til sengene.

Slimaktig bakteriose

slimete bakterier av kål Sykdommen kalles også våt bakteriell råte. Den infiserer først enten kålblader eller stilk. I det første tilfellet vises en karakteristisk lukt, bladene er dekket med et slimaktig belegg og råte. Snart sprer bakterier seg til hele anlegget, opp til poker. I det andre tilfellet begynner utviklingen av sykdommen med en stubbe..

Bakteriell råte påvirker svekkede planter ikke bare av kål, men også av andre avlinger, spesielt i nærvær av skade og under forhold med langvarig regn. Det er mest uttalt under lagring av avlingen i et rom med høy temperatur eller under transport.

Når de første tegnene på råte vises, må kålbusker sprayes med en løsning av Binoram -preparatet. For å forebygge sykdommen:

  • kaste brønnene med den samme løsningen;
  • syltede frø;
  • før planting av frøplanter, behandle røttene med Phytoflavin.

I tillegg bør temperaturregimet opprettholdes under lagring av avlingen..

Kålsykdommer – video

Previous Post
Molting hos kaniner – hvorfor mister et dyr hår?
Next Post
Roșie olandeză durabilă Rio Fuego – unde să crească și cum să folosească soiul