15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Trenger auberginer en plukk eller hvordan du skal transplantere vokste aubergineplanter på riktig måte?

plukke frøplanter aubergine Når du dyrker hageavlinger gjennom frøplanter hjemme (leilighet), er plukking et obligatorisk trinn, fordi frøene i utgangspunktet blir sådd i en vanlig beholder. Imidlertid anbefaler erfarne gartnere å gjøre unntak for aubergine. Disse plantene har et veldig delikat rotsystem og tolererer ikke et valg, der det er nødvendig å fjerne frøplanter fra bakken, noe som kan føre til brudd på røttenes integritet. Som et resultat begynner eggplanter å gjøre vondt, den generelle veksten avtar, noe som igjen påvirker den fremtidige høsten..

En lignende situasjon oppstår med frøplanter av paprika, mens tomater lett tåler en plukking og vokser nye røtter enda mer aktivt..

Slik sår du aubergine for å unngå å plukke?

Den beste måten å dyrke frøplanter på er å så frøene umiddelbart i separate beholdere. I en vanlig beholder vil frøplanter begynne å kjempe om et sted i solen og vokse ujevnt. Såing separat vil gi frøplanten tilstrekkelig plass, belysning og næringsstoffer. I tillegg vil behovet for en plukking forsvinne..

Det er godt å bruke kassetter til aubergine – de er laget av veldig tynn og elastisk plast, plantene kan enkelt fjernes uten å skade.

Hvis det under såing var flere frø i en kassett og alle spiret, er det nødvendig å bare la de sterkeste og mest utviklede stå. Svake frøplanter bør fjernes ved å skjære forsiktig med saks. Du trenger ikke å trekke dem ut, fordi du kan skade plantene som vokser i nærheten.

Slik transplanterer du vokste frøplanter?

Når plantene har 4 sanne blader, er de allerede ganske store og auberginen blir trang i kassetten. I stedet for å plukke, anbefales det å bruke transplantasjon eller til og med omlasting av planter i større beholdere. For dette:

  1. Fjern frøplanten forsiktig fra kassetten sammen med jordkluten, og skyv den nedover med fingrene.
  2. Hell litt næringssubstrat i tilberedte gryter eller kopper.
  3. Legg auberginen, kompakt jorda litt.
  4. Vann plantene med varmt vann.
  5. Hell tørr jord i gryten. Du trenger ikke vanne på toppen slik at det ikke dannes skorpe.

Når du transplanterer, bør eggplanter ikke bli dypt begravet, de liker ikke dette. Maksimal plantedybde for en frøplante – ikke mer enn 1 cm.

Etter omlastning må plantene plasseres vekk fra den lyse solen og trekk i et par dager. Du kan mate eggplanter ikke tidligere enn 10 dager.

Transplantere aubergine frøplanter – video

Previous Post
Molting hos kaniner – hvorfor mister et dyr hår?
Next Post
Roșie olandeză durabilă Rio Fuego – unde să crească și cum să folosească soiul