15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dyrker salvia fra frø til sommerhytter

Hage dekorasjon - salvia Sommerens høydepunkt har kommet, og hver plante prøver å erklære seg selv. Blomstring er en fortsettelse av slekten. Blomstre, nær frøene med vitalitet og gå inn i skyggene, noe som gir plass for en ny generasjon. Salvia bretter ut sin panikk av rørformede blomster på høyden av sommeren, når pollinerende insekter med lang snabel er mest aktive. Med sin seirende blomstring, trollbinder hun og gleder seg. Hvordan dyrke salvia, lag en sammensetning?

Opprinnelse og dyrking av Salvia

Mealy salvia seascape Salvia og salvie er en familie av lam. Navnet på blomsten er oversatt som et tegn på dets nytte – å være sunn. Mange vet om nytten av salvieplanten. Det har blitt brukt til medisinske formål siden antikkens Egypt. Salvia kalles vanligvis dekorative former som har felles forfedre med salvie. I tillegg kalles salvie i Europa salvia..

Planten i mange arter er dyrket og er en vill plante i det enorme Amerika og Europa. Den mange slekten er representert av mer enn 900 forskjellige varianter. Blant salviene er det til og med en hallusinogen variant. Planten elsker lyse steder og lett jord..

Planting og omsorg for salvia

Salvia strålende, vokst fra frøplanterUrban landskapsarbeid kan ikke klare seg uten salvia av mange grunner:

  1. Salvia blomstrer kontinuerlig og gjennom den varme perioden til frost.
  2. En fantastisk prydplante vokser ikke og holder den skapte sammensetningen godt.
  3. Gassforurensning fra transport påvirker ikke anleggets dekorativitet.
  4. Ved å velge forskjellige nyanser av blomsterstander kan du lage hvilken som helst sammensetning.

Men gartnere som begynner å så salvia hjemme når vinteren er i full gang, elsker planten ikke mindre. I tillegg til den seirende skarlagensfargen, forbløffer salvia panicles med en rekke toner. Du kan lage en flernivåplanting ved å plukke opp salvien i henhold til buskens høyde. Men hovedtrinnet for å oppnå langsiktig blomstring vil være dyrking av Salvia-frøplanter..

Hvordan og når du skal så salvifrøplanter

Salvia TeraincoPlanten fra frø blomstrer i den fjerde måneden og dyrkes derfor i årlig kultur bare gjennom såing i februar eller begynnelsen av mars. Salvia frø kan kjøpes i en spesialbutikk, eller du kan få det selv. De modnes etter at blomsten har falt etter 50 dager. Frøspiring varer opptil 5 år.

Likevel er det bedre å kjøpe sortfrø i spesialforretninger.

Før du sår frø, er det nødvendig å forberede landet for frøplanter. Den skal være lett og næringsrik. To uker før du sår salvia for frøplanter, bør jorden behandles med en sammensetning som øker de biologiske prosessene i den sovende jorden. Sikt jorden, fukt den og tilsett en teskje EM-1 Baikal i en bøtte jord. Jorden i varme vil bli fruktbar om to uker, og samtidig vil det komme ut trådfrøplanter av ugress, hvis frø uunngåelig vil klekkes i levende jord.

Plasser den tilberedte jordboksen i pallen, nivå og så små salviafrø blandet med sand for en jevnere fordeling. For å presse frøene til bakken må du fukte bakken med en fin spray ovenfra og dekke overflaten for å beholde fuktigheten. Planting og omsorg for salvia under spiring av frø er avgjørende for videre mottak av friske frøplanter..

Klekking av salvifrøFrøplanter vil dukke opp om 10-14 dager. Det er nødvendig å overvåke jordens tilstand på dette tidspunktet, og forhindre koma i å tørke ut. Vanning må utføres gjennom pallen. Jorden gjennom dreneringshullene er mettet med fuktighet, og tøm deretter vannet fra pallen slik at det ikke er overflødig fuktighet.

I spiringsperioden, forhindre at plantene trekker seg inn i en snor og setter seg fast.

Frøplanter i cotyledon -stadiet kan strekke seg ut hvis de er på et skyggefullt sted eller ved høye nattetemperaturer. Deretter bør du legge jord til hver spire, slik at den ikke faller. Vann av bly uten å fukte bladbladet. Når du dyrker Salvia -frøplanter fra frø, regnes denne perioden som den mest ansvarlige. Motlys, redusert temperatur lar deg få sterke frøplanter i første fase av plantingen

Plukkingen av salvia fra frø må gjøres etter at to eller flere sanne blader dukker opp, mens spiren blir dypere til bladbladene. Den første plukkingen kan være i en vanlig beholder i en avstand på 5 cm mellom plantene. Den andre uttynningen av planter utføres en måned senere i separate kopper, med en god kapasitet på et jordkoma, siden de må utvikle opptil en og en halv måned.

Salvia transplantert i kopperOm det er nødvendig å mate Salvia når det vokser frøplanter, vil vise tilstanden til plantene. Hvis busken utvikler seg dårlig, kan du mate den med en mineralsammensetning for blomster i lav konsentrasjon. Men for hver plantetransplantasjon brukes fruktbart land, og det bør være nok næring..

Når du planter og tar vare på salvia, må du forårsake plantens busk. Etter utseendet på 3-4 par ekte blader, skal toppen klemmes for å la aksillærskuddene begynne å utvikle seg. Samtidig er det nødvendig å ordne beholdere med planter slik at det ikke blir skygge. Fra slutten av april senkes temperaturen om natten til 10 grader, og herder salvien før den plantes i bakken.

Så, for å vokse Salvia -frøplanter fra frø, må følgende betingelser være oppfylt:

  • forberede fruktbart land og kvalitetsfrø;
  • observere temperaturregimet og lysforholdene i hver vekstperiode;
  • forhindre overtørking og overdreven fuktighet i jordklumpen;
  • mens du klemmer planten.

Planting av salvifrøplanter i bakken

Salvia Vista -blandingÅ plante og ta vare på salvia i det åpne feltet består i å velge riktig sted for et blomsterbed eller rabatka. Stedet skal være godt opplyst, jorda er lys og fruktbar, med god fuktighet. For frodig blomstring kan du legge til fosfor-kaliumgjødsel i en umiddelbar form. Når du planter, legger du en askegjest, en skje superfosfat og en liter godt råtnet organisk materiale til hullet. Rull busken forsiktig i bakken og dyp den noe. Drypp med varmt vann og dekk til fra solen i noen dager til planten roter eller plant i overskyet vær.

Planter plasseres hver 20-30 cm, avhengig av buskens høyde og dens tendens til forgrening. Vanning av anlegget er moderat. Når jordklumpen er overtørket, bør vanning med vann kun utføres om kvelden. Blomstringen av planten skjer 100-120 dager etter spiring og stopper ikke før frost. Blomstring vil være rikelig hvis bladdressing basert på EM-1 Baikal brukes til profylakse og for å øke immuniteten.

Plante skadedyr og sykdommer.

LavendelsalvieSalvia påvirkes ikke av soppsykdommer. Derfor må du bare kjempe på planten med insektene som har bebodd den. Skadedyrene er hvitfluer og thrips. Derfor bør plantingen av salvia være borte fra grønnsaker, siden hvitfluen senere legger seg på dem. I tillegg kan salvie angripe bladlus, edderkoppmidd. Samtidig lider plantens dekorativitet. Derfor brukes sterke preparater, som best ikke brukes på grønnsaker i fruktperioden..

Snegler og snegler elsker å mate på det delikate løvet til Salvia. Hvis de er til stede i hagen, vil det være en velsignelse ikke bare for blomster å fange dem. Den klassiske metoden for bark og skiferfeller lagt under buskene vil hjelpe. Men i en beholder med øl og gjæret fruktjuice kan til og med nabodyr krype.

Salvia for landskapsdesign – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară