15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bli kjent med Kalanchoe Kalandiva

Kalandiva blomstrer Planter som er forent av slekten Kalanchoe, finnes i naturen stort sett på den sørlige halvkule. Kalanchoe Kalandiva er intet unntak, og representerer en miniatyr, frodig blomstrende underart av Blossfelds Kalanchoe.

Som andre varianter vokser Kalanchoe Kalandiva som en romavling og regnes fortjent som en upretensiøs plante, som til og med en nybegynner blomsterhandler kan ta vare på..

Beskrivelse av funksjonene i Kalanchoe Kalandiva

Miniatyr Kalandiva kastet frodige blomsterstander Kalanchoe Kalandiva har kjøttfulle opprettede skudd, som ovale eller ovale blader er festet motsatt på korte petioles. Siden Kalanchoe tilhører sukkulenter, er bladene ganske kjøttfulle, og den rike grønne overflaten er blank..

I butikken selges små busker av denne typen under navnet Kalanchoe Kalandiva mini, overraskende med store blader og frodige blomsterstand.

En slående forskjell fra utad lignende arter er at blomstringen av Kalanchoe Kalandiva varer i omtrent seks måneder, og terryblomster samlet i racemose blomsterstander opp til en centimeter i diameter kan være hvit, gul, oransje, rosa og dyp rød. Etter å ha samlet en blanding av Kalanchoe Kalandiva i forskjellige farger på vinduskarmen, kan du beundre de lyse blomsterstandene om vinteren og våren, perioden hvor lys og farger er mest nødvendig, og da trenger planten en kort hvileperiode for vekst og ny styrke.

Med riktig omsorg plukker Kalanchoe hjemme knopper i januar, og de siste blomstene visner bare i begynnelsen av sommeren.

Hvit Kalandiva blomstrerI tillegg vokser planten raskt, er upretensiøs og formerer seg enkelt på flere enkle måter. Hvordan ta vare på Kalanchoe Kalandiva slik at en innendørs blomst trives med frodig blomstring? Hvilke betingelser for denne kulturen må skapes for plantens lange liv og helse hjemme?

Vilkår for å holde og ta vare på Kalanchoe hjemme

Lys solrik blomstSom nesten alle sukkulenter forårsaker Kalanchoe Kalandiva ikke alvorlige problemer for eierne, med unntak av noen omsorgsfunksjoner, som plantens inntreden i blomstringstiden avhenger av. Og her spiller belysningsorganisasjonen den største rollen for blomsterkulturen..

I naturen vokser Kalanchoe i åpne områder der det ikke er mangel på lys, men direkte stråler kan ikke skade skudd, løvverk og blomster.

Derfor, for en krukke med en plante, er det optimalt å velge et sted i en vinduskarmen mot øst eller vest. Hvis dette ikke er mulig, må de nordlige vinduene gi god belysning for Kalanchoe og buskene på de sørlige. Kalanchoe Kalandiva blomstrer i årets mørkeste periode. En plante, i motsetning til mange avlinger, trenger ikke mer enn 9 timers dagslys, men bakgrunnsbelysning i overskyet vær er ganske enkelt nødvendig. Dessuten kan både mangel på lys og overflødig føre til at planten “nekter” å legge knopper.

På grunn av en så liten feil har mange amatører den oppfatningen at dette praktisk talt er en “engangs” blomst, og det vil ikke være mulig å oppnå en ny blomstring ved å ta vare på Kalanchoe hjemme..

Kalandiva på en personlig tomtFaktisk er det bare å etablere riktig belysningsregime, gi busken vanning, passende temperatur og fôring, slik Kalanchoe sikkert vil glede seg med frodige doble buketter på toppen av skuddene. Spesialtemperaturregimet til Kalanchoe Kalandiva er ikke nødvendig. Om sommeren føles blomsten flott innendørs, på en terrasse eller veranda, hvor luften blir oppvarmet til 18 til 28 ° C. Slik upretensiøsitet lar deg ta Kalanchoe -potter inn i hagen og til og med organisere sesongmessig hagearbeid med deres hjelp..

Hvordan ta vare på Kalanchoe slik at planten vil glede seg over blomster? Om høsten, når plantene skal danne blomsterknopper, senkes temperaturen for Kalanchoe til 14–16 ° C. På dette tidspunktet er det viktig å redusere intensiteten av vanning, siden røtter som er følsomme for overflødig fuktighet kan råtne ved lave temperaturer:

  • Ved vanning om høsten kan en knapt merkbar visning av blader bli et tegn på behovet for vanning..
  • I andre perioder av året er det bedre å fokusere på tilstanden til jorda under planten. Hvis jorden er tørr et par centimeter, bør dette være et tegn på at Kalanchoe Kalandiva trenger vann.

Riktig vanning vil sikre rikelig blomstringI løpet av oppvarmingsperioden kan planten ikke sprayes i tillegg, men du må ordne en liten dusj for løvet. Dette vil ha en gunstig effekt på metabolske prosesser, klorofyllsyntese og Kalanchoe -vekst..

For den raskt voksende og mister sin kompakte form Kalanchoe Kalandiva er alvorlig beskjæring av altfor langstrakte skudd ekstremt viktig.

Et slikt tiltak vil ikke bare returnere buskens utseende, men også vekke nye vekstpunkter, stimulere utseendet til flere blomsterstander..

Med mangel på lys strekker planten seg og slutter å blomstre.Noen ganger forårsaker fravær av blomster overdreven omsorg for Kalanchoe hjemme, nemlig overdreven fôring av planten med nitrogen, noe som forårsaker aktiv vekst av grøntområder. Når du velger en gjødselblanding for denne avlingen, er det bedre å bli styrt av tilstedeværelsen av fosfor og kalium i blandingen. Disse elementene er ekstremt nødvendige for Kalanchoe for langsiktig masseblomstring. Som et ferdig produkt kan du ta hensyn til gjødsel for sukkulenter og blomster innendørs planter..

Plantetransplantasjon utføres etter behov når rotsystemet til Kalanchoe fletter inn hele jordklumpen og krever utvidelse av “boarealet”.

Under blomstring kan Kalandiva ikke transplanteres.Under blomstring vokser røttene praktisk talt ikke, og eventuelle manipulasjoner med busken kan føre til tap av blomster og knopper. Derfor er det bedre å transplantere Kalanchoe Kalandiva mini eller en annen variant i hvileperioden, ikke oftere enn etter 2-4 år. Det er ingen spesielle krav til jorda for Kalanchoe. Hovedkvaliteten på jorda er løshet og betydelig letthet. Kan tas som en ferdig blanding for sukkulenter eller blomstrende planter ved å tilsette en fjerdedel av volumet vasket sand til den siste jorda.

Stiklinger for forplantningDen enkleste måten å forplante Kalanchoe Kalandiva er ved stiklinger som er oppnådd ved kutting av en voksen busk:

  • Deler av planten er så enkle å rotere at du ikke bare kan bruke et næringsrikt underlag, våt sand, men til og med rent vann til dette..
  • I løpet av en uke dannes røtter, tilstrekkelig for å transplantere stiklingene til et permanent sted. I dette tilfellet tar luftrøttene på skuddet rollen som vanlig.
  • Kalanchoe vil være klar til å blomstre med riktig omsorg hjemme om omtrent seks måneder..

Stiklinger plantet i potterHvis du er tålmodig, kan du få unge planter fra individuelle Kalanchoe -blader. For å gjøre dette tørkes et blad som er revet av med et bladblad litt og rulles halvveis til en passende jord. Etter en stund vil små rosetter dukke opp på sporene langs bladkanten, som, etter hvert som de vokser og røttene vises, kan skilles og plantes for å vokse.

Nye busker kan også dyrkes fra små frø, noen ganger modnes hjemme, men de oppfyller kanskje ikke forventningene til dyrkeren, siden hybrid Kalanchoe Kalandiva -blandingen som selges i butikker, i dette tilfellet ikke beholder foreldreegenskaper..

Hvordan plante Kalanchoe Kalandiva – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară