15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Møt den fantastiske lithops -planten

Lithops i naturen Der en brennende og vannløs ørken brenner ut alle levende ting på overflaten, har evolusjonen i årtusener skapt planter tilpasset fravær av fuktighet og brennende varme. Det har lenge vært kjent som en biologisk art av kaktuser, ørkenboere. Botanikeren kalte den nye planten Lithops, som kan oversettes som en stein eller en levende stein. Det ble oppdaget ved en tilfeldighet av naturforskeren Burchell i 1811, da han satte seg for å hvile på et varmt platå nær en haug med steiner. Det viste seg at dette ikke var steiner, men planter, som lignet steiner i utseende, og til og med gjentok mønsteret..

Uvanlige egenskaper til lithops

Fantastiske litops De velkjente kaktusene kalles saftige planter, som kan klare seg uten fuktighet i lang tid, siden bakken er en saftig masse, der det er store vannreserver. Lithops tilhører Aiz -familien, noe som betyr at vann er ødeleggende for dem. Derfor tolererer planten ikke engang en dråpe vann som faller på overflaten. Lithops finnes naturlig i ørkenene i Sør -Afrika, Namibia, Sør -Afrika og Bostwana.

Lithops blomstrerLevende steiner av lithops vokser med en ekstrem mangel på fuktighet, som ikke overstiger 200 mm per år. På samme tid når temperaturen i ørkenen om sommeren 50 0. Under slike forhold frigjør planten to kjøttfulle blader, fra gapet mellom hvilken en blomst dukker opp, som i strukturen tilhører nellik. I sesongen når luften tørker helt, gir bladene på blomsten næring til planten og gir gradvis opp ernæringsreservene til to nye blader som vil erstatte de gamle. Reproduksjon oppnås når to, i stedet for et nytt par blader.

Lithops skifter blader og reprodusererLithops er godt synlige på bildet i perioden med bladbytte. I vekstprosessen får planten en farge som matcher naturen rundt, etterligner. Videre, i naturen på et ugunstig tidspunkt, kan røttene trekke planten i bakken, gjemme seg.

Å lage en steinhage

Uvanlige litopsI kulturen har levende steiner 37 varianter. Klassifiseringen av anlegget utføres:

  • for farging av tallerkener;
  • langs dybden av kuttet mellom bladene;
  • etter blomsterfarge og blomstringstid.

Først vil det være vanskelig for en amatør å bestemme ikke bare varianter av “steiner”, men også forskjellen mellom lithops og conophytum. De er forskjellige i dybden på kuttet mellom bladene. Langs dybden av kuttet kan planter ha både en liten fordypning på toppen og separasjon av blader til jordoverflaten. Høyden på to blader over bakken er ikke mer enn 5 cm, det er det samme i snitt. For amatører er farge og mønster på bladene av interesse, i tillegg til den store litopsblomsten med en delikat aroma. Blomsterstanden åpnes først i flere timer på dagtid, men over tid slutter den å stenge om natten.

Dyrking og etterfølgende pleie av planter i drivhuset bør være så nær naturlige forhold som mulig. Da kan du få blomster, frø og friske lithops..

Delikate lithops blomsterI naturen er roten til planten taprot og går dypt. For å lage en steinhage må du ta en bred beholder, siden roten vil krype. Dreneringslaget må være tilstrekkelig slik at det ikke blir stagnasjon av fuktighet ved roten. Ovenfra er bollen dekket med fint grus. Substratet bør inneholde halv og et halvt løvet jord og sand, og en femtedel av den totale sammensetningen bør være leire. Før det fylles med jord, oppbevares bollen i 24 timer i en sterk løsning av kaliumpermanganat.

Med frømetoden for reproduksjon er planter mer motstandsdyktige mot eksterne faktorer. Lithops frø oppbevares over natten i en svak permanganatløsning før planting. Bakken jevnes og frøet plasseres i små fordypninger på kort avstand, slik at frøene ikke berører hverandre. Gjennom dreneringen er jorden mettet med vann med kaliumpermanganat, beholderen under glasset plasseres på et varmt og lyst sted. De nye plantene dykker først etter et år. Ved transplantasjon, topp dressing med superfosfat og rett røttene på en bolle.

Omsorg for lithops består i å skape god belysning om vinteren, en kjølig temperatur, 10-12 grader, og i mangel av vanning i tørr luft. Når planter vokser, bør vanningen være moderat; ofte kan lithops, levende steiner ikke transplanteres.

Av de vanlige variantene er noen relativt enkle å tilpasse til kunstig avl. Typer lithops som presenteres i utvalget er nettopp slike.Lithops arter

Slike arter som vakre Lithops er av stor interesse for samlere. Den danner flere par gulbrune blader og blomsterstandene er hvite, duftende.Lithops vakkerLithops split skaper flere par blader fra en enkelt rot. Fargen på bladplaten er grønn, en gul blomst uten aroma kommer ut av en dyp spalte. Lithops delt

Lithops pseudo-avkortet er en to-leppet plante med et marmormønster på overflaten. Fargen på bladene varierer avhengig av landskapet rundt og kan være fra grått til rosa med et mørkt mønster på overflaten.Lithops falsk avkortetBare en veldig tålmodig amatør kan vokse en slik steinhage og vente i årevis på den raske utviklingen av planter. Men belønningen vil være en blomstrende litopsblomst.

Tips for omsorg for lithops hjemme – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară