15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto, planting og omsorg for vanlig barbær

Ung barbærbuske Felles barbær er en lite krevende, tørkebestandig, frostbestandig og holdbar plante. Det er disse egenskapene som gjør barbæret til en av de uunnværlige buskene som kan brukes som hekk. Den er lett å forme og ser utrolig dekorativ ut i alle landskap, når som helst på året. Med riktig pleie er denne busken vakker fra sommer til sommer..

Hvis du stopper valget ditt på denne busken, kommer du ikke til å angre på det i et minutt, fordi vanlig barbær, planting og omsorg som tar et minimum av tid, vil glede deg med sine lyse blader og nyttige frukter i svært lang tid. I tillegg reproduserer den både ved frø, som modnes i frukt til høsten, og ved stiklinger. Derfor vil det ikke være vanskelig å dyrke et helt gjerde, men det vil ta mye tid. Men resultatet av all innsats og tid vil betale seg med renter. Barberry krever ingen spesiell omsorg, siden den er veldig upretensiøs. Men periodisk klipping av gamle grener vil ikke skade ham, så vel som sjelden befruktning..

Det er bedre å unngå jord med høy luftfuktighet, siden barbær ikke tåler flom. Det er bedre å finne et permanent sted for busken, som vil ha nok sol og ingen sterke trekk. De varianter som har mønstre og flekker på bladene trenger spesielt solen. Og hvis denne typen barbær er plassert i skyggen, mister de sin dekorative effekt..

Lyse, vakre og fascinerende farger av barbær

Felles barbær om høsten Bilder av vanlig barbær fascinerer med sin skjønnhet og lysstyrke. Men ikke bare se på bilder av vakre planter, bare få det grønne kjæledyret ditt på stedet..

Blomstrende barbærDen optimale tiden for å plante en ny busk avhenger av selve frøplanten. Det er verdt å ta hensyn – hvis en plante med et åpent rotsystem, må den plantes om våren, mens knoppene fortsatt sover. Da vil han slå rot til sommeren, og vil ikke bli syk i fremtiden. Hvis du planter frøplanter om høsten, er det bedre å gjøre dette i september, etter å ha kuttet av alle bladene. Hvis du kjøpte en plante i en beholder, betyr ikke plantetiden noe, det er bare viktig å ikke plante på en veldig varm dag, eller etter planting, dekke frøplanten fra de brennende strålene..

Barberry vokser

Planting av barbærplanterFor å vokse en vakker, sunn busk, må du følge flere regler:

  • det riktige valget av et sted på stedet, som skal være tilstrekkelig belyst, og det skal ikke samle seg vann på det;
  • bestemme for hvilke formål denne planten blir kjøpt, siden det er dverg og gigantiske arter;
  • sikre rettidig omsorg.

Barberry landskapsdesignHvis du planlegger å utstyre en hekk, trenger du en rekke barbær opptil 1,5 meter høy. Før planting, forbered en 40 cm dyp grøft med treaske. Det er arter opp til 2,5-3 meter høye. Slike prøver er ikke egnet for et levende gjerde, de ser flotte ut som frittstående prydtrær med vakkert formet løvverk..

Når du planter barbær, må du huske at denne busken er kryssbestøvd, så det er tilrådelig å plante minst to frøplanter. Og likevel, som praksis viser, er de beste plantene de som er hentet fra frø..

Barbærtransplantasjon

Vakker vanlig buskUnge busker som ble dyrket fra frø eller stiklinger etter 2-2,5 år er klare til å flytte til et nytt, permanent bosted. Og hvis du har et spørsmål – når du skal transplantere berberis, vil svaret være foran øynene dine. Unge, sterke, sunne planter, som snart vil vokse tett med hverandre, trenger absolutt en transplantasjon. Et optimalt valgt solfylt sted, uten overdreven fuktighet og trekk, vil bare ha en positiv effekt på plantens vekst og utvikling. Og, som vi sa ovenfor – hvis du kjøpte en ung plante med et åpent rotsystem, må du transplantere om våren, og hvis planten er i en beholder, så spiller ikke tiden noen rolle.

Fruktmodningstid og innsamlingsfunksjoner

Modne barbærbærI august – september kan de lyse fruktene av barbær modnes og, hvis de ikke er høstet, forbli på grenene til vinteren. Det er om sommeren at tiden for innsamling av barbær kommer med sin videre forberedelse til lagring. Som regel blir bærene i seg selv ikke plukket veldig modne, siden de overmodne er myke og raskt kveles. De oppsamlede fruktene tørkes eller dekkes med sukker på et kjølig sted. Grønne bær brukes ikke i det hele tatt, fordi de inneholder helsefarlige alkaloider som brytes ned etter modning. Bark og røtter samles også opp, som deretter vil bli brukt til medisinske formål..

Barberry som medisinNår du vokser barbær på nettstedet ditt, vil du ikke bare nyte det dekorative utseendet, men også nyte den behagelige smaken av bærene, som i noen situasjoner vil hjelpe som medisin.

Felles barbær – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară