15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting og omsorg for en spektakulær barbærbusk

Vanlig barbær Den upretensiøse busken er godt kjent for gartnere over hele verden. I dag er omtrent fem hundre arter av berberis kjent, noe som kan være interessant på grunn av deres medisinske og dekorative egenskaper. Mange planter brukes som fruktbusker. Og under blomstringen strømmer mange bier til plantene, noe som gjør kulturen til en verdifull honningplante.

For de som ønsker å se berberis på nettstedet, vil planting og omsorg for busken ikke forårsake alvorlige vanskeligheter. Likevel bør du vite om noen av kulturens særegenheter på forhånd..

Forbereder landingsstedet

I naturen kan store spredte berberisbusker finnes på lysninger som begynner å vokse og på tørre solrike bakker. Derfor må du i hagen finne et ganske romslig område med god belysning av stedet, ikke skyggelagt, men beskyttet mot trekk..

 • Busken har en ekstremt negativ holdning til nærheten av grunnvann og stillestående fuktighet, derfor er det bedre å plante den på en skråning eller en liten ås.
 • Jorden for å plante barbær skal være lett og løs. Kulturen lider ikke av mangel på organisk materiale i jorda, men med sin overdreven surhet over pH 7,5 er det bedre å passe på å tilsette kalkstein eller dolomittmel under busken.
 • Hvis stedet er dominert av loams eller chernozems, er det nødvendig å sikre god drenering for barbæret og tilsette torv eller kalkmel.
 • På torvmarker utføres kalking, og treaske innføres også.

Barberry hekk Før du planter en barbær, er en grop forberedt på den på forhånd. Dette er spesielt viktig hvis plantene er store eller hvis en eksisterende voksen busk deler seg..

 • For busker som ikke er eldre enn tre år, bør gropen ha en diameter på omtrent 25 cm og en dybde på 25-30 cm.
 • For frøplanter fra 4 til 7 år, forbered et hull med en diameter på omtrent 50 cm og samme dybde.
 • Hvis barbæret er plantet for å lage en hekk, vil det være nødvendig med en grøft på 40 cm dyp og bred..

Når plantingsstedet er klart, er det nødvendig med et næringsrikt underlag for å fylle det fra en blanding av like deler humus eller kompost, sand og løs hagjord. Superfosfat brukes ofte som gjødsel når du skal plante barbær..

Hvordan plante barbær?

Hvis rotsystemet til frøplanten i beholderen er pålitelig beskyttet av en jordklump, kan du transplantere planten når som helst, etter å ha fuktet beholderen grundig med en ung busk..

Rotete barbærstiklingerMen når skal jeg plante barbær, hvis gartneren har en rotfestet skjæring eller stiklinger med åpne røtter til rådighet?

 • Den beste tiden for et arrangement er våren. Det er viktig å ha tid til å plante planten for øyeblikket. Når jorden allerede har varmet opp, men ikke har tørket ut, og knoppene ennå ikke har begynt å vokse.
 • Hvis tiden går tapt, er det mulig å plante berberis om høsten, når busken begynner å miste løvverk, og alle livsprosesser i planten begynner å bremse..

Barbær kan formeres både av vegetative putu og av frø fra modne bær. Når barbær allerede vokser på stedet, kan busker i alderen 3 til 5 år med forgrening under bakkenivå deles, få to eller tre frøplanter med et uavhengig rotsystem og plantes.

Nesten alle arter formeres lett ved hjelp av grønne stiklinger:

 • Det er nødvendig å velge grener for poding fra sterke skudd i år, tilstrekkelig elastisk og sprø når du bøyer.
 • Umodne stiklinger risikerer forfall og akklimatiseres lenger ved planting.
 • Og de grove lignifiserte delene av grenene er vanskeligere å rotere. Hvis de brukes til å plante barbær, blir stiklinger kuttet om høsten og lagret til våren ved temperaturer nær null..

Uvanlig smak av barbærfrukterDe midterste delene av skuddene som er egnet for poding med en diameter på omtrent 0,5 cm er delt inn i segmenter fra 7 til 10 cm lange med to friske noder og en internode mellom dem. Hvis stilken er for kort, kan du legge igjen tre par blader..

 • Toppen på et stykke av skuddet kuttes horisontalt.
 • Bunnsnittet skal ha en vinkel på 45 °.
 • På den øverste noden kuttes bladene i to..
 • De nedre bladene fjernes helt uten å påvirke aksillærknoppene og tornene..

Det er bedre å rote berberis i en sand-torvblanding, hvor stiklingene er nedsenket i en vinkel på 45 °. 5 cm er igjen mellom radene, og fra en skjæring til en annen skal være minst 10 cm.

For bedre overlevelse kan du bruke Kornevin, indoleddiksyre eller andre sentralstimulerende midler, samt opprette en gunstig temperatur for barbær, fra 20 til 25 ° C, og fuktighetsforhold. For å opprettholde luftfuktigheten på omtrent 85%, blir plantingen vannet opptil to ganger om dagen..

Når barbæren gir røtter, fortsetter små frøplanter å vokse i drivhusforhold i opptil to år, og deretter plantes barbæren om høsten eller våren i bakken.Opprettelse av landskapsdesign

Formering av barbær av frø

Du kan få frø til såing ved å elte ferske bær grundig. De gjenvunne kornene vaskes og tørkes grundig.

 • Hvis såing utføres om høsten, er det nok for frø i løs næringsjord å lage spor på en centimeters dybde opp til 1 cm dyp.
 • Når du planter om våren, blir frøene stratifisert. Prosedyren finner sted ved en temperatur på 2 til 5 ° C og varer fra to til fire måneder, avhengig av sorten og typen barbær.

Unge planter fra frøEtter hvert som plantene utvikler to sanne blader, kan de tynnes ut, og etterlate en plante for hver tredje centimeter. Den videre prosessen fortsetter på samme måte som ved forplantning med stiklinger. Og etter to år kommer tiden når du kan plante berberis på et fast sted i hagen.

Hvordan ta vare på barbær?

Voksen berberisbusk er ikke så krevende i vanning, det viktigste er at fuktigheten er rikelig på plantings- og rotfasen.

Busker plantet i hagen kan bare vannes når jorda under kronen har tørket betydelig. Det er mye viktigere at jorda løsnes grundig, slik at oksygen og fuktighet har fri tilgang til barbærrøttene.

Barberry begynner å blomstreFor å bevare fuktighet og forbedre jordens struktur under kronen, blir det mulket med et 8-centimeter lag med torv, sagflis eller andre tilgjengelige midler. Hvordan ta vare på barbær i den varme årstiden? Krever planten fôring, og hvilken gjødsel foretrekkes for denne avlingen?

 • Fra det andre leveåret bør busken motta nitrogenholdig vårfôring. Barberry reagerer godt på vanning med fortynnet infusjon av mullein eller fugleskitt.
 • Før blomstring mottar voksne barbærbusker kompleks gjødsel med mikroelementer. Det er bedre hvis dette er granulære produkter som gradvis vil berike jorda under kronen..
 • I september påføres 10 gram kaliumgjødsel og 15 gram superfosfat under buskene for hver plante.

Årlig befruktning er ikke nødvendig, det er nok for barbæren å motta slik støtte hvert annet eller tredje år..

Hvordan trimme barbær?

Det er nødvendig å samle fruktene og beskjære.Uansett hvor enkel planting og omsorg for berberis var, er godt utviklede torner godt synlige på bildet, som bokstavelig talt plantet alle grenene på busken. De utgjør da det mest alvorlige problemet for gartneren, fordi du ikke kan klare deg uten å beskjære busken. I slikt arbeid er slitesterke hansker og verktøy med tilstrekkelig lange håndtak avgjørende..

Barberry Care Tool SetLavvoksende varianter, ofte brukt i enkeltplantinger eller som en dekorativ grønn kant, kan ikke dannes spesielt, men bare skadede og tørre skudd kan fjernes. Men når og hvordan du skal kutte barbæren, hvis busken danner en tett hekk?

 • I dette tilfellet utføres den første støpebeskjæringen av planter et år etter planting, og i eldre busker av busker blir grener fra ett til to år forkortet med en tredjedel eller til og med halv lengde..
 • Trimming av berberis utføres etter blomstring og før høstkulden..

Under vårskjæringen av barbæret er det nødvendig å kutte eller fjerne alle skadede grener som har frosset om vinteren og med tegn på tilstedeværelse av skadedyr eller sykdommer. Prosedyren må utføres før løvet vises på buskene..

Høstbusker for hagen (Barberry) – video

Previous Post
Fôrtyper for katter, råd om valg av mat
Next Post
Anghinarea de Ierusalim poate și trebuie cultivată într-o căsuță de vară