15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blomsterdyrking i landet for nybegynnere eller hvordan du kan dekorere en sommerhytte vakkert

sommerboers verktøy Mange mennesker planter sengene sine med hva som helst. Senere står de overfor problemer som vekst av busker og blomster, ikke en kombinasjon av blomsteroppsettet, mangel på plen, behovet for en ekstra sti, okkupasjonen av hageplassen. Og det er synd å kaste blomster. Og ofte er det ingen å gi. Hva er igjen? Det er bare en vei ut – å på forhånd planlegge utformingen av den fremtidige blomsterhagen.

Nybegynnere bør gradvis mestre blomsterdyrking i landet, før de planlegger:

 • varianter av blomstrende planter;
 • plasseringen av den fremtidige blomsterhagen;
 • de nødvendige verktøyene og enhetene som kan være nødvendige i arbeidsprosessen;
 • metoder for gruppering av planter.

Det er veldig viktig at blomsterbedet ser naturlig ut og er en helhet, og ikke en samling separate blomsterbed..

Ti grunnleggende blomsterregler i landet for nybegynnere

 1. Aldri overdriv det med vanning.

  Røtter trenger ikke bare vann, men også luft. Riktig vanning hjelper til med å fukte jorda. Husk at intensiv vanning er død for noen plantearter..

 2. Observer vinterfreden.

  Planter trenger hvile om vinteren. I løpet av denne perioden trenger de ikke vanning og fôring..

 3. Ikke bekymre deg for døden til noen planter.

  Blomster som peoner, påskeliljer, tulipaner, krysantemum, roser graves inn for vinteren, dekket med falne blader og vedflis, noe som gir betingelser for en gunstig vinter. Men det er tider når alvorlig frost ikke redder planter fra kulden, røttene fryser, noe som fører til at noen arter dør. Ikke vær trist over tapet av planter. Det er ikke din feil. Bokstavelig talt er alle typer av disse plantene (hvis de er sunne, selvfølgelig) frostbestandige og må tilpasse seg ugunstige værforhold..

 4. Oppretthold en fuktig atmosfære.

  Overvåk luftfuktigheten. På varme dager, vanner plantene rikelig tidlig på morgenen og kvelden. Plant blomster med tanke på særegenhetene ved innholdet. Plant varmekjære planter i solen, skyggeelskende planter i skyggen. Du kan øke fuktighetsinnholdet til planter som ikke liker vann særlig godt ved å spraye eller mate med våt torv..

 5. Ta de nødvendige tiltakene i tide.

  Problemer skjer både med dyktige dyrkere og nybegynnere. Små skadedyr er enkle å drepe så snart de dukker opp. Ellers blir det mye vanskeligere å håndtere dem. Lær å oppdage tegn på plantesykdom i tide.

 6. Plante planter i grupper.

  Plant alltid i grupper. Så de vil ikke bare se bedre ut, men også kreve de samme pleiebetingelsene, noe som vil forenkle omsorgen deres sterkt..

 7. Master transplantasjonsteknologi.

  Vanligvis, ett til to år etter planting, blir mange planter mindre attraktive. I slike tilfeller er det nok å transplantere dem, mate dem eller bare plante dem..

 8. Velg planter med tanke på vedlikeholdsbetingelsene.

  Hver plante utvikler seg i et passende miljø. Blomsterhandlere gir dem disse betingelsene. Noen ganger er det tider når nybegynnere ikke kan vokse en skygge-elskende plante i solen..

 9. Kjøp den nødvendige beholdningen.

  Ifølge blomsteroppdrett i en dacha for nybegynnere, bør en nybegynneravler alltid ha: gjødsel, potter for å transplantere planter, en vannkanne, egnet jord, en sprøyte, rekvisitter og tau, plantevernmidler mot skadedyr, en slikkepott, gamle skjeer og gafler , en myk svamp, sand, småstein.

 10. Lær å passe godt på forskjellige planter.

  Riktig omsorg gir gode betingelser for utvikling av planter, og stimulerer veksten.

Hvilke planter er egnet for blomsterbruk i landet?

blomsterhage Med vårens ankomst er alle, uten unntak, blomsteroppdrettere bekymret for det samme spørsmålet: “Hvilke planter å velge for planting i landet?

Erfarne gartnere vokser godt stauder.

Nye blomsteroppdrettere går noen ganger tapt blant overfloden av forskjellige poser med blomsterfrø i butikkhyllene. Spørsmål kommer ofte til dem: “Hvilke planter å velge for planting i en sommerhytte?”, “Hvordan ta vare på dem?”, “Hvordan skape gunstige betingelser for utvikling av blomster?”

Ved å følge enkle anbefalinger kan du enkelt mestre blomsteroppdrett i landet..

Ettårige planter er gode fordi de stortrives med blomstringen, plantes årlig, noe som betyr at hvis planten ikke passet din smak, kan du ikke plante den neste år..

Med stauder er alt annerledes. De slår raskt rot, de kan ikke kastes bare sånn, de er frostbestandige, ikke smertefulle. Når du velger hvilke blomster du skal plante, må du ta hensyn til jordens sammensetning og kvalitet i sommerhuset, samt belysning av landet. For eksempel, hvis jorda er sand på dachaen, vil clarkia og dimorphoteka slå rot der, hvis den er svært fuktet, velg mignonette, ringblomst, morgenherlighet, morgenfrue (calendula). På alkalisk jord vil du glede deg over nasturtium, levkoy, tobakk, valmue, petunia. Disse plantene er også flotte for planting nær kantstein..

Hvis en plante ikke lever i mer enn to eller tre år, ikke vær trist. Så det passer deg ikke. Ikke plant den lenger. Det er bedre å plukke opp noen andre varianter som vil være mer komfortable på nettstedet ditt..

Hvordan planlegge et blomsterbed for en nybegynner gartner?

Når du planlegger et blomsterbed i en sommerhytte, er det viktig å vurdere følgende punkter:

 • Absolutt alle planter vender blomstene mot solen. For å unngå “avviste” blomster, bør du utstyre blomsterbedet på sørsiden.
 • Når du plasserer et blomsterbed nær et gjerde, må du huske på at plantene ikke bare vil være synlige for deg, men også for forbipasserende.
 • Når du sår blomster i et blomsterbed, la det være plass mellom grupper av planter. Bedre ser blomsterbedet ut enn at blomstene som sprer seg dekker sine medmennesker.
 • Når du planlegger et blomsterbed, må du alltid ta hensyn til plantens variasjon, høyde og omsorgsbetingelser. Hold også avstanden mellom blomster av samme art. For tette blomsterskudd etter såing kan graves forsiktig opp og transplanteres til et annet sted. Tenk alltid på plantens tendens til å transplantere og velg den gunstigste perioden for dette..
 • Hvis du kommer på en idé om å samle frø av visse blomstersorter, gjør det på forhånd uten å legge det i en lang eske, fordi neste helg kan planten blomstre og spre frø, eller smelte sammen i en blomsterhage med sine brødre.
 • For at planter (både årlige og flerårige) skal glede seg over blomstringen i lang tid, bør falmede knopper, frukt og eggstokker periodisk kuttes. Dette akselererer veksten av blomster og stimulerer gjenblomstring av de fleste planter. For eksempel kuttes lupiner, delphiniums, tyrkiske nelliker best etter at alle de falmede blomstene har visnet. Etter beskjæring vil plantene glede deg igjen med gjentatt blomstring..
 • Ikke plant samme plantetype i hele blomsterbedet. Når blomstene har falmet, vil området være tomt og se stygge ut..
 • Det er planter som lukker seg i overskyet og regnvær. Tenk på denne detaljen når du planlegger hagearbeid for en sommerhytte..
 • Gjør det til en regel å plante løker ved siden av stauder med sterkt løvverk. På våren, til stauder har spredt løvet, vil bulbous vise seg i all sin prakt, da vil stauder dekke tørking av falmede planter med løvverk, noe som vil bevare skjønnheten og utformingen av blomsterbedet.
 • Fra og med sommeren, tenk på utformingen av stedet for det neste året. Kanskje du likte naboens blomster og ønsker å plante det samme neste vår. Finn ut varianter, pleiebetingelser, kostnaden for blomster. Kanskje vil naboene gjerne bytte ut noen typer planter med deg..

Hvordan lage et kontinuerlig blomstrende blomsterbed?

En kontinuerlig blomstringseffekt kan oppnås ved å plante årlige og flerårige blomster samtidig. I dette tilfellet vil blomstring være sikret fra april-mai til den første frosten..

Flerårige planter har flere fordeler. Dette er en engangs avstigning, enkel pleie, enkel transplantasjon, tilpasning til forvaringsbetingelser, motstand mot frost.

Blant flerårige planter, iriser og lupiner, kresne tyrkiske nelliker, lychnis, revehanske, eschsholzia, dahliaer, gladioli, liljer, echinacea, kornblomst, krokus, hyacinter, astilba, gaillardia, tulipaner, busker, muskarias, iris, dagblomst, heuchera, skog, chionodox, bregne, hosta, peon. Husk at gladioli og georginer bør graves opp for vinteren, fordi de er redde for alvorlig frost. Resten av plantene krever ikke transplantasjon..

27 upretensiøse blomster for blomsteroppdrett i landet

For å lage en vakker hagetomt investerer nybegynnere blomsteroppdrettere mye krefter, penger og tid på å lage originale blomsterbed. De fleste drømmer om å dekorere en sommerhytte med upretensiøse plantearter som ikke er krevende for vanning, omsorg, klima, men ikke alle lykkes første gang. Du kan velge de riktige blomstene ved å studere blomsteroppdrett i landet, med tanke på særegenhetene ved plasseringen av stedet og sesongens dekorativitet i ønsket blomsterhage.

Blant løkplantene, den mest elskede av blomsteroppdrettere:

 • iridodictiums;
 • muscari;
 • påskeliljer;
 • botaniske tulipaner;
 • chionodox;
 • colchicum;
 • krokus;
 • Pushkinia.

blomster

Mer erfarne blomsteroppdrettere anbefaler å plante sommerhytter med blomstrende stauder, inkludert:

 • aquilegia;
 • astilba.

Etter å ha plukket blomster i forskjellige farger, ha forskjellige blomstringstider og teksturer, kan du lage en original blomsterhage av astilberne selv. Flere detaljer om nyansene ved planting og omsorg for astilbe finner du ved å lese artiklene om emnet “Blomsterdyrking i landet for nybegynnere”.

 • loosestrife;
 • periwinkle;
 • engstrøk;
 • kvelden primrose;
 • flerårig kornblomst;
 • badedrakt;
 • geranium;
 • små kronblad;
 • doronicum;
 • brunner;
 • kjøpt;
 • spurge;
 • lupin;
 • lungeurt;
 • goldenrod;
 • catnip.

Blomster

Veldig elsket av gartnere for deres upretensiøsitet, enkelhet og omsorg for å dyrke slike årlige og toårige blomster, for eksempel:

 • glem-meg-ikke;
 • calendula;
 • bratsj;
 • phacelia;
 • sengetøy;
 • fløyelsblomst;
 • kornblomster;
 • Tyrkisk nellik;
 • tusenfryd;
 • nasturtium.

blomster

Som du kan se, er det mange planter designet for å lage vakre blomsterbed i sommerhytter. Listen over planter kan suppleres med flere og flere nye typer blomster. Hele vanskeligheten ligger bare i ønsket om å skape noe vakkert og unikt, med krefter og tid.

Blomsterbruk for nybegynnere (video)

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo